Monteagudo Fraile, Gema(Universitat Politècnica de València, 2013-04-15)
[ES] La creciente demanda por parte de los consumidores de productos saludables y listos para consumir, hace que los métodos de conservación alternativos, como es el caso de la liofilización, resulten atractivos. Esta ...
[EN] Drying gives rise to products with a long shelf life by reducing the water activity to a level that is sufficiently low to inhibit the growth of microorganisms, enzymatic reactions and other deteriorative reactions. ...
Barredo Damas, Sergio; Alcaina Miranda, María Isabel; Iborra Clar, María Isabel; Mendoza Roca, José Antonio(Elsevier, 2012-06-01)
Membrane technologies have emerged as one of the best suitable alternatives for the management of highly polluted effluents generated in the textile industry processes. These technologies are capable either of being used ...
Mesa Navarro, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2015-10-08)
[ES] La biomasa residual de origen industrial es una fuente prometedora para la obtención de bioetanol gracias, entre otros motivos, a su disponibilidad y a la posibilidad de dar valor añadido a un producto de desecho. No ...
Sansano Tomás, Mariola(Universitat Politècnica de València, 2013-04-16)
[ES] La acrilamida es una neurotoxina y un posible carcinógeno presente
en una amplia gama de alimentos, y en especial en aquellos sometidos a un
horneado o fritura. El objetivo de este trabajo fue analizar la influencia ...
Sevilla Gómez, Gabriel(Universitat Politècnica de València, 2013-04-11)
[ES] En el presente trabajo se ha estudiado la aplicación de diferentes
técnicas de deshidratación parcial (microondas, aire caliente y
deshidratación osmótica) para la obtención de chips de pomelo mediante la
aplicación ...
[EN] The study of sugar release kinetics is an essential step prior to developing new technologies for applying in the bioethanol industry. To this end, the kinetics of reducing and total sugar release (extraction/hydrolysis) ...
Villalobos Arapa, Shirley Yamily(Universitat Politècnica de València, 2019-10-22)
[ES] La industria textil considera a la fibra de alpaca como una fibra especial y, las prendas que se confeccionan con ellas, están clasificadas como artículos de lujo, con muchas propiedades se tiene poco conocimiento ...
Serrano Falcó, Tomás Santiago; Borrachero Rosado, María Victoria; Monzó Balbuena, José Mª; Paya Bernabeu, Jorge Juan(Universidad Nacional de Colombia, 2012)
[EN] In this paper the possibility of using the rice husk with and without pretreatment was analyzed, as an addition in the
preparation of lightweight mortars. Various pretreatments of rice husk, such as washing with ...
Rizescu, Cristina; Podolean, Iunia; Albero-Sancho, Josep; Parvulescu, Vasile I.; Coman, Simona M.; Bucur, Cristina; Puche Panadero, Marta; García Gómez, Hermenegildo(The Royal Society of Chemistry, 2017-04-21)
[EN] N-Containing graphenes obtained either by simultaneous amination and reduction of graphene oxide or by pyrolysis of chitosan under an inert atmosphere have been found to act as catalysts for the selective wet oxidation ...
Tormos Belda, Mireia(Universitat Politècnica de València, 2022-10-03)
[ES] La creciente concienciación por parte de la sociedad sobre el problema que supone seguir contaminando el planeta al ritmo actual, ha aumentado la importancia de buscar alternativas sostenibles a los combustibles ...
Andrés Bello, María Desamparados; García Segovia, Purificación; Martínez Monzó, Javier(Springer Verlag (Germany), 2011-06)
Vacuum frying is an alternative way to improve the quality of the fried food and could reduce the final oil uptake in the product. The product is heated at low pressure thus decreasing the boiling points of the frying oil ...