Cocaliadis Caisson, María Florencia(Universitat Politècnica de València, 2017-11-03)
Plastids are the cellular organelles where many of the visual, health and flavor-related metabolites are produced and stored in the fruit, and therefore are valuable components for consumers and breeders. The more sugar ...
Castelló Tejera, Andrea(Universitat Politècnica de València, 2022-12-15)
[ES] La bacteria termoalcalófila Caldalkalibacillus thermarum TA2.A1, perteneciente a la familia Bacillaceae, crece simultáneamente en medios alcalinos, a altas temperaturas y concentraciones bajas de oxígeno. El microorganismo ...
Gómez Sánchez, Celia(Universitat Politècnica de València, 2020-09-02)
[EN] Gut microbiota has a crucial effect on individual’s health. Microbiota alterations such as the ones
produced by antibiotics can result in negative effects in health, including the development of
infections. During ...
Escribá Piera, Rubén(Universitat Politècnica de València, 2015-03-04)
[ES] Las plantas se encuentran sometidas continuamente a estreses bióticos y abióticos de diversa naturaleza. A lo largo de la evolución, han ido desarrollando mecanismos de resistencia frente a cada estrés, llegando a ...
Ibor Millán, Jorge(Universitat Politècnica de València, 2020-03-26)
[ES] El proyecto se basa en el descubrimiento del mejor método para extraer proteínas de productos cárnicos de origen vegetal y en la comprensión de la composición de estos productos gracias a un análisis proteómico y ...
Munuera Mora, José(Universitat Politècnica de València, 2016-09-26)
[ES] Actualmente las serpientes venenosas están extendidas por prácticamente todo el
mundo provocando que los problemas derivados por las mordeduras de estas serpientes sean
de gran importancia. No obstante, este problema ...
Latorre Francés, Alba(Universitat Politècnica de València, 2016-06-13)
[EN] Heat tolerance in plants is an important trait in the context of plant adaptation to extreme conditions and climate change. Daws et al. (2007) discovered a significant positive relationship between survival at 103°C ...
Mora Soler, Leticia(Universitat Politècnica de València, 2010-03-12)
Durante la última década se ha puesto de manifiesto la importancia de desarrollar nuevos métodos rápidos de análisis con el fin de controlar el proceso de elaboración de los productos cárnicos de una forma segura y eficiente. ...
Sánchez Gaya, Víctor(Universitat Politècnica de València, 2017-09-05)
[ES] El enfoque multiómico está ganando terreno en el campo de la biología de sistemas, ya
que permite estudiar aspectos complementarios del funcionamiento de un sistema biológico. Sin
embargo, la integración de datos ...
Gómez del Pulgar Villanueva, Eva María(Universitat Politècnica de València, 2014-12-02)
[EN] The lactic acid bacteria are commonly used as probiotics due to their known beneficial effects on health. These effects are specific to each strain so it is necessary to unravel the probiotic characteristics of each ...
Barrera Barberá, María Dolores(Universitat Politècnica de València, 2014-04-25)
[ES] La identificación de un perfil proteómico en líneas celulares deficientes para frataxina ha
permitido confirmar procesos biológicos que previamente se han asociado con la ataxia de
Friedreich. En este trabajo se han ...
Bernabeu Gómez, Elena(Universitat Politècnica de València, 2016-07-28)
[EN] In recent years the omics disciplines have made their way across a wider spectrum of
research groups, thus leading to the generation of multi-omics data sets in a great number of
studies. While traditional omics ...
Ortuño Ortiz, Sara(Universitat Politècnica de València, 2019-10-08)
[ES] La metodología empleada para llevar a cabo las técnicas de Reproducción Asistida (TRA) se han desarrollado y aplicado exponencialmente en el tratamiento de la infertilidad humana, habiéndose extendido su aplicación ...
Gallego Ibáñez, Marta(Universitat Politècnica de València, 2016-09-18)
[EN] A series of biochemical reactions responsible for aroma, color, texture and flavour of the final product occur during the dry-cured ham processing. Among these reactions, proteolysis of muscle proteins is one of the ...
Ibáñez Cabanes, Francesc(Universitat Politècnica de València, 2017-04-25)
Binge drinking represents a social and health problem in our society, this practice is well rooted among our young people, who are at a stage especially vulnerable to the harmful effects of the intake in large quantities ...
Serra Soriano, Marta(Universitat Politècnica de València, 2016-03-10)
[EN] Previous results obtained in the research group where this thesis has been performed shown that the MNSV uses the cellular secretory pathway, through its membrane protein DGBp2 (p7B) to reach the cell periphery. ...
Sellés Compañ, Mireia(Universitat Politècnica de València, 2016-09-26)
[ES] Angiotensina II (AngII) es un mediador fundamental en el remodelado vascular y cardíaco, y está implicado en la formación de aneurismas, en hiperplasia de la neoíntima y en hipertrofia cardíaca en modelos animales y ...