[EN] Purpose: To improve the computer modelling of radiofrequency ablation (RFA) by internally cooled wet (ICW) electrodes with added clinically oriented features. Methods: An improved RFA computer model by ICW electrode ...
[EN] A study on rehydration of isolated apple cells is presented. Isolated cells previously dehydrated in 35%
and 25% sucrose solutions were rehydrated in 5% sucrose under the microscope with the aim of analyzing
the ...
Perera Pérez, Paloma Candelaria(Universitat Politècnica de València, 2016-09-07)
[ES] En este trabajo se pretende estudiar el efecto del procesado en algunas propiedades físicas y sensoriales de zumos de pomelo. Por una parte se obtendrá zumo a partir de pomelo en polvo, obtenido por atomización y por ...
Mathematical models traditionally employed in fitting convective drying data do not use to report information about chemical and other physical changes different from the simple decrease in moisture content. In the present ...
[EN] Purpose: (1) To analyse rehydration, thermal convection and increased electrical conductivity as the three phenomena which distinguish the performance of internally cooled electrodes (IC) and internally cooled wet ...
[EN] Mexican plum (Spondias purpurea L.) is a fruit with high nutritional content. Freeze and tray drying increases its shelf life, however non-reversible changes may ocurr. Properties as rehydration capacity and texture ...
The aim of this work was to study the effect of temperature and air velocity on the drying kinetics and quality attributes of apple (var. Granny Smith) slices during drying. Experiments were conducted at 40, 60 and 80 °C, ...
Aloe vera (Aloe barbadensis Miller) gel was dried at five inlet temperatures 50, 60, 70, 80 and 90 degrees C, in a convective dryer with a constant air flow of 2.0 +/- 0.2 m/s. Rehydration ratio, water holding capacity, ...
Santacatalina Bonet, Juan Vicente(Universitat Politècnica de València, 2013-04-16)
[ES] La deshidratación representa una operación muy importante en la industria alimentaria. El modo en el que se extrae el agua de los alimentos afecta a la calidad final del producto, por tanto las características de los ...
Silva Espinoza, Marilú Andrea(Universitat Politècnica de València, 2015-10-29)
[ES] La obtención de fruta liofilizada puede ser a partir de puré de la misma. Después de su liofilización se obtiene una torta que se puede triturar para conseguir un producto en polvo. En cualquiera de las dos formas, ...
Alcalá Vaquer, María del Carmen(Universitat Politècnica de València, 2017-10-19)
[ES] La liofilización es un proceso tecnológico que permitiría obtener fruta en polvo de alta calidad. Su rehidratación, en las condiciones adecuadas, proporcionará un zumo de la fruta también de alta calidad. Para favorecer ...
Santacatalina, J. V.; Soriano, J.R.; Cárcel Carrión, Juan Andrés; García Pérez, José Vicente(Elsevier, 2016)
[EN] The aim of this work was to evaluate the feasibility of power ultrasound (US) application
during the low temperature drying (LTD) of eggplant, analyzing the influence of the process
variables linked to the air flow ...
Sawicka, Weronika Regina(Universitat Politècnica de València, 2016-06-24)
[EN] Dry-cured meat products are of great importance in the food industry. Meat structure it is very prone to suffer case-hardening during drying and, as a consequence, natural convection conditions must be used. However, ...
Carrión Balufo, Clara(Universitat Politècnica de València, 2019-09-09)
[ES] El objetivo principal de este trabajo fue determinar la influencia de la
velocidad de congelación y de la aplicación de ultrasonidos sobre la cinética
de liofilización a presión atmosférica de champiñón y la calidad ...
Szadzińska, Justyna; Mierzwa, Dominik(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] The studies present convective drying of parsley with an intermittent microwave application. Eight different drying programs including convective drying (CV) were carried out in a laboratory-scale hybrid dryer. The ...
Villena Carrión, Julián(Universitat Politècnica de València, 2023-10-04)
[ES] La industria alimentaria, en general, y la dedicada al procesado de vegetales, en particular, es una de las que mayor volumen de subproductos genera cada año. Algunos de estos subproductos son de alto valor nutritivo ...
[EN] BACKGROUND The acceptability of grapefruit juice obtained from rehydrated freeze-dried and spray-dried fruit was studied and compared with that of natural freshly squeezed juice and that of a commercial juice. The ...
Santacatalina Bonet, Juan Vicente; Guerrero, M.E; García Pérez, José Vicente; Mulet Pons, Antonio; Cárcel Carrión, Juan Andrés(Japanese Society for Food Science and Technology, 2016)
[EN] Low-temperature drying (LTD) constitutes an interesting means of dehydrating foodstuffs, thus preserving
the quality of the product. Power ultrasound (US) generates several mechanical effects that could
help to shorten ...
Ruiz Juarez, Erika Magaly(Universitat Politècnica de València, 2015-10-28)
[ES] Se ha estudiado la calidad funcional de un zumo preparado por rehidratación
de pomelo en polvo, obtenido empleando los métodos de liofilización y
atomización, en el contenido en compuestos bioactivos, siguiendo ...