[EN] 3D printing technology is a promising technology with the possibility of use for developing personalised food. To make this technology easier, and readily available for consumers, greater knowledge of the printing ...
Martínez las Heras, Ruth(Universitat Politècnica de València, 2013-04-16)
[ES] Las verduras constituyen uno de los elementos característicos de la dieta mediterránea, considerada una de las más saludables del mundo. Por esta razón, las cremas de verduras se han convertido en un producto nutritivo ...
Hernández Herrero, María Sol(Universitat Politècnica de València, 2019-10-21)
[ES] En los últimos años, ha aumentado la conciencia de la sociedad sobre la
influencia de la dieta en la salud del individuo debido a la existencia de la
correlación entre el consumo de grasas saturadas y trans y el ...
Guallar de Rufino, Rafael(Universitat Politècnica de València, 2018-09-11)
[ES] Las salsas tipo kétchup son un tipo de producto muy demandado por los consumidores sobre
todo en la población infantil. Sin embargo, el aporte de azúcares simples procedentes de las
formulaciones tradicionales ...
[EN] Numerous studies conducted have shown a direct relationship between the high consumption of saturated andtrans-fats and the risk of suffering from cardiovascular diseases, diabetes, and different cancers. Oleogels, ...
Reino Moyón, Segundo Javier(Universitat Politècnica de València, 2019-04-24)
[ES] El uso de la tecnología de impresión 3D en el sector de alimentos puede
emplearse para la creación de diseños con geometrías complejas, nuevas o
mejoradas e incluso permitiría la obtención de alimentos personalizados
desde ...
[EN] Different corn starches were used to prepare gluten-free white sauces made with
soy protein and inulin. A remarkable different microstructure between sauces
made with modified or native starches was observed. The ...
Vargas, Maria; Perdones Montero, Ángela; Chiralt Boix, Mª Amparo; Cháfer Nácher, María Teresa; González Martínez, María Consuelo(Elsevier, 2011-07)
Film-forming dispersions (FFD) based on high molecular weight chitosan (CH) alone or in combination
with oleic acid (OA) were prepared under different homogenization conditions (rotor-stator or rotor
stator together with ...
[EN] The temperature and composition of food, during the printing process, maybe a key factor impacting on rheological properties. Currently, there is no evidence of authors analysing the effect of printing temperature on ...
[EN] Wood-like plastic composites were manufactured with a thermoplastic matrix polymer from renewable resources, i.e. high-density poly(ethylene) from bioethanol and a lignocellulosic filler obtained as a byproduct of the ...
Abreu Quezada, Luis Alfredo(Universitat Politècnica de València, 2017-10-19)
[ES] Las cremas o purés de verduras son un alimento adecuado para consumir por determinados grupos de población que presentan dificultades de masticación. Sin embargo, estos grupos suelen presentar deficiencias en cuanto ...
Hernández Beltrán, Alba(Universitat Politècnica de València, 2015-09-04)
[EN] This work is focused on the assessment of the rheological and mechanical properties of fresh pasta and cooked product as affected by the partial substitution of durum wheat semolina flour by tigernut flour (10, 20, ...
[EN] Bio-based reactive diluents (RD) have been explored as alternative to styrene (STY) in unsaturated polyester resin
(UPR). Among the different candidates, acrylated epoxidized soybean oil (AESO) and epoxidized linseed ...
Lopez Pons, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2023-09-11)
[ES] Las emulsiones, geles y bigeles que contienen extracto de lavanda son cosméticos valiosos en la industria de productos de cuidado personal, ya que ofrecen numerosas ventajas debido a la presencia de sustancias activas ...
Matas-Gil, Adrián; Molina-Montero, María del Carmen; Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(MDPI AG, 2022-09-30)
[EN] A 3D food-printing technique has great potential for food customization. It offers a great
variety of shapes, dimensions, etc. To obtain new suitable printing formulations, it is important
to carry out printability ...
Gámiz González, Mª Amparo; Edlund, Ulrica; Vidaurre Garayo, Ana Jesús; Gómez Ribelles, José Luís(John Wiley & Sons, 2017)
[EN] Highly swellable hydrogels were produced by crosslinking of high molecular weight carboxymethylated chitosan (CmCHT) with poly(ethylene glycol) (PEG) oligomers. The hydrogel swelling capacity could be controlled via ...