Matas Gil, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] El diseño de los alimentos funcionales mediante impresión 3D se propone como una de las tecnologías más adecuadas para acercar la personalización de alimentos a la población. Es por ello la importancia del estudio de ...
[EN] The design of functional foods through 3D printing is proposed here as one of the most appropriate technologies to provide closer food personalization for the population. However, it is essential to study the properties ...
Igual Ramo, Marta; García-Herrera, Patricia; Cámara, Rosa M.; Martínez-Monzó, Javier; García-Segovia, Purificación; Cámara, Montaña(MDPI AG, 2022-08)
[EN] Rosa canina pseudo-fruits contain interesting bioactive compounds. This work aims to evaluate the use of different biopolymers as encapsulating agents on the content of organic acids, minerals, fibers, phenols, ...
Muñoz Biendicho, Mario(Universitat Politècnica de València, 2015-09-10)
[EN] A methodology was proposed for spray drying process design to synthesize rosehip
microcapsules with a future cosmetic application. First was developed an experimental
practice in a spray dryer Büchi B-290 and ...
Mínguez García, Sandra(Universitat Politècnica de València, 2022-01-13)
[ES] El consumo de snacks está en continuo crecimiento y sobre todo tras la pandemia que ha sufrido el planeta. La búsqueda de snacks saludables y que aporten al organismo compuestos bioactivos es conveniente y necesaria. ...
[EN] Three-dimensional (3D) food printing is a technique that satisfies the criteria for manufacturing personalized food and for specific consumer groups, both in terms of sensorial and nutritional
properties. Rose hips ...