Castells, Maria Laura(Universitat Politècnica de València, 2019-10-11)
[ES] En el presente trabajo se evaluó el comportamiento reológico, viscoelástico y mecánico, así como el potencial efecto que la saliva podría tener durante el proceso de masticación, de una crema de guisante con textura ...
Ajona, D.; Pajares, M. J.; Chiara, M. D.; Rodrigo, J. P.; Jantus Lewintre, Eloisa; Camps, C.; Suarez, C.; Bagan, J. V.; Montuenga, L. M.; Pio, R.(Wiley, 2015-10)
OBJECTIVE: Complement C4d-containing fragments have been proposed as diagnostic markers for lung cancer. The purpose of this study was to evaluate the presence of C4d in oropharyngeal (OPSCC) and oral (OSCC) squamous cell ...
Estarriaga Ocón, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2021-05-18)
[ES] En el presente trabajo se estudiaron las propiedades fisicoquímicas, reológicas, viscoelásticas, masticatorias y sensoriales, en presencia y ausencia de saliva, de una salsa española con textura modificada a 25, 37 y ...
Zaragozá Lafuente, Lucía(Universitat Politècnica de València, 2019-01-08)
[ES] Los Trastornos del Espectro Autista (TEA) son un conjunto de alteraciones en el neurodesarrollo. Se caracterizan por la dificultad en la comunicación y las relaciones sociales, y la presencia de patrones estereotipados ...
Talens Oliag, Pau; Castells, M. L.; Verdú, S.; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl(Elsevier, 2021-03)
[EN] This study evaluated the flow, viscoelastic and masticatory properties of tailor made pea cream using different hydrocolloids, and the potential effect that saliva could have while chewing. The creams thickened with ...
Rosier, Bob Thaddeus(Universitat Politècnica de València, 2022-03-21)
[ES] Se ha estimado que obtenemos más de las tres cuartas partes del nitrato que ingerimos de la fruta y la verdura. Los vegetales ricos en nitratos incluyen verduras de hoja verde y ciertos tubérculos (p. ej., remolachas ...
LICAUSI, MARIE-PIERRE; Igual Muñoz, Anna Neus; Amigó Borrás, Vicente(IOP Publishing: Hybrid Open Access, 2013-09-19)
Titanium and its alloys has been widely used for the design of dental implants because of its biocompatibility, mechanical properties and corrosion resistance. The powder-metallurgy process is a promising alternative to ...
[EN] This work aimed to evaluate colour, texture, flow, and viscoelastic properties of texture-modified chicken and vegetables soups for dysphagic people, as well as their characteristics during simulated oral processing. ...