Catania Santamarina, María Loyola(Universitat Politècnica de València, 2018-11-14)
[ES] El presente trabajo de fin de Máster tiene como objetivo establecer unas claves de trabajo que sirvan al diseño industrial a la hora de proyectar un puesto de trabajo escolar para alumnos con necesidades específicas. ...
Our perception of food depends both on the contextual conditions in which it is presented and on the way the food is consumed; hence, the current trend toward investigating these contextual variables in empirical research. ...
Amigo Moreno, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2014-11-26)
[EN] Smell is a multidimensional sensation that is described using numeric olfactory descriptors as it is the case of Dravnieks Atlas (1985). The correlation between olfactory perception and toxicity has been studied for ...
Martínez Cameros, Sara Esperanza(Universitat Politècnica de València, 2015-07-01)
The perception of light is a sensory experience with both physical and emotional aspects . Light sources have taken a leading role in the cultural development of mankind and their behaviors. We as a designers and developers ...
Morell, P.; Fiszman Dal Santo, Susana; Varela Tomasco, Paula Alejandra; Hernando Hernando, Mª Isabel(Elsevier, 2014-12)
Satiety expectations can be closely related to the structural changes that take place in the mouth. An
important role of hydrocolloids is to impart viscosity, which has a key effect on the feelings of richness,
mouthcoating ...
Jiménez Ramos, Miguel(Universitat Politècnica de València, 2015-05-07)
El trabajo es una indagación en el campo de la emoción, considerada no solamente como un objetivo a alcanzar en el proceso arquitectónico, sino como herramienta metodológica que permite generar en los usuarios sensaciones ...
[EN] This paper presents the MnemoCity task, which is a 3D application that introduces the user into a totally 3D virtual environment to evaluate spatial short-term memory. A study has been carried out to validate the ...
Red sweet peppers are good sources of antioxidant compounds, such as fibre and carotenoids. Therefore, innovative products that may replace traditional ones, such as white sauces enriched with red sweet pepper, should be ...
Sala Mirete, Pedro(Universitat Politècnica de València, 2024-10-31)
[ES] El presente trabajo hace un análisis en torno a las problemáticas sociales enfocadas a la emoción humana, y busca diferentes maneras de representar las emociones básicas utilizando técnicas musicales y artísticas. ...
Brocal Ruiz, Rebeca(Universitat Politècnica de València, 2022-03-03)
[ES] Los cilios son estructuras eucariotas complejas conservadas evolutivamente que, proyectando desde la superficie de las células, desempeñan un gran número de funciones biológicas. Los cilios se clasifican tradicionalmente ...