[EN] Introduction: Tomato is a high economic value crop worldwide with recognized nutritional properties and diverse postharvest potential. Nowadays, there is an emerging awareness about the exploitation and utilization ...
Grillo Espinoza, Hanzel(Universitat Politècnica de València, 2019-09-22)
The Lack of Homogeneity in the Product (LHP) appears in productive processes with raw materials, which directly stem from nature and/or production processes with operations that confer heterogeneity to the characteristics ...
Rizo Parraga, Arancha Maria; Fuentes López, Ana; Barat Baviera, José Manuel; Fernández Segovia, Isabel(John Wiley & Sons, 2018)
[EN] BACKGROUND: Food manufacturers need to reduce sodium contents to meet consumer and public health demands. In this study the use of sodium-free (SF) salt and KCl to develop a novel smoke-flavoured salmon product with ...
Balaguer Grimaldo, María de la Paz(Universitat Politècnica de València, 2017-01-21)
This PhD dissertation focuses on the development of renewable and
biodegradable active films based on chemically-modified wheat gliadin
proteins endowed with antimicrobial capacity owing to the incorporation
of ...
Marín Lora, Cristina(Universitat Politècnica de València, 2016-10-14)
[ES] El aumento en las demandas de aceite de pescado para la formulación de piensos en
acuicultura, unido a la disminución de la oferta de los mismos, ha provocado un aumento en
los precios, que conlleva la necesidad de ...
Ortega Domingo, Alba(Universitat Politècnica de València, 2016-02-01)
[ES] El objetivo de este estudio fue evaluar el efecto de distintos aceites esenciales sobre la calidad y vida útil de hamburguesas de atún y algas durante su almacenamiento. Inicialmente, se llevó a cabo un análisis ...
Pastor Tudela, Vicente(Universitat Politècnica de València, 2015-10-08)
[ES] El ahumado tradicional de pescado incluye diferentes etapas como el salado,
secado y/o ahumado. El papel del NaCl es determinante en el proceso, ya que entre
otros efectos, contribuye a alargar la vida útil de los ...
[EN] Strawberries (Fragaria x ananassa Duch.) were coated with either 1% or 1.5% chitosan (CS) or chitosan combined with calcium gluconate (CaGlu). Following treatment, strawberries were stored at 10 degrees C and 70 +/- ...
Osmotic dehydration (OD) of grapefruit (55 degrees Brix sucrose solution, 30 degrees C) was carried out to obtain 75 g water/100 g sample in the final product. Although the grapefruit was replaced each time, the osmotic ...
Dolea, Diana(Universitat Politècnica de València, 2015-10-06)
[ES] Los consumidores actuales buscan alimentos con excelente valor nutricional, fáciles
de preparar, sin aditivos químicos, etc. En este sentido, el pescado es un alimento
saludable y muy nutritivo. Las hamburguesas ...
Martí Frasquet, Laura(Universitat Politècnica de València, 2015-11-10)
[ES] El objetivo de este estudio fue evaluar la vida útil de una nueva hamburguesa de atún y algas durante su almacenamiento en refrigeración, envasada en atmósfera modificada (30% CO2 - 20% O2 - 50% N2) y a vacío. Para ...
Daroz Díaz, María José(Universitat Politècnica de València, 2016-09-26)
[ES] Pese a que el pescado es un alimento saludable y nutritivo, a veces su consumo es inferior al
recomendado. Esto es debido a que los consumidores actuales, además de buscar dietas
saludables y ...
Ribes Llop, Susana(Universitat Politècnica de València, 2013-04-16)
[ES] El objetivo de este trabajo fue evaluar dos métodos de análisis, uno
basado en la aplicación de lengua voltamétrica y otro en sensores
cromogénicos, en la determinación de la vida útil de dorada fresca
almacenada ...
Benedito Fort, José Javier; Cambero, M. I.; Ortuño Cases, Carmen; Cabeza, M. C.; Ordoñez, J. A.; De la Hoz, L.(Elsevier, 2011-03)
[EN] The E-beam irradiation of vacuum-packaged RTE cooked ham was carried out to establish the dose required to achieve the food safety objective (FSO) and to minimize changes in selected sensory attributes. Cooked ham was ...
Esteso Álvarez, Ana(Universitat Politècnica de València, 2022-03-12)
[ES] Algunos productos se caracterizan por su falta de homogeneidad, lo que significa que productos con diferentes características pueden ser obtenidos de un mismo proceso de producción debido a factores incontrolables ...
Gutiérrez Guzmán, Nelson; Fernández Segovia, Isabel; Fuentes López, Ana; Ruiz Rico, María; Barat Baviera, José Manuel(Universidad de Antioquía-Facultad de ciencias farmacéuticas y alimentarias, 2015)
[EN] The microbiological and chemical processes are the main responsible for deterioration of fresh fish. Therefore, it is essential to avoid these processes by applying good manufacturing practices during fish handling, ...
Zaragozá, Patricia; Martínez-Llorens, Silvia; Fernández Segovia, Isabel; Vivancos, José-Luis; Tomas-Vidal, A.; Fuentes López, Ana; Ros-Lis, José Vicente; Martínez-Máñez, Ramón; Barat Baviera, José Manuel(MDPI AG, 2020-06)
[EN] In this work the effect of partial or total replacement of fishmeal by plant protein sources and krill and squid meal on growth performance and shelf-life of gilthead sea bream was evaluated. Plant protein dietswith ...