Bellod Tolsá, María(Universitat Politècnica de València, 2019-10-02)
[ES] El proyecto consiste en el diseño gráfico y estructural de un packaging de snacks.
El diseño se realiza para la empresa PepsiCo con la creación de una nueva marca de snacks saludables y un envase funcional y respetuoso ...
Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(Elsevier, 2020-10)
[EN] Acheta domesticus is one of the most promising reared insects because of their attractive nutritional profile and lower feed conversion ratio than other animals. Hence, it has potential to increase the nutritional ...
Albertos, I.; Martín-Diana, A.B.; Sanz, M.A.; Barat Baviera, José Manuel; Díez, A.M.; Jaime, I.; RICO BARGUES, DANIEL(Elsevier, 2016-02)
[EN] Industrial relevance: Vegetable consumption remains lower than the recommended intake by health authorities. One possible strategy to increase the consumption of vegetable is the development of snacks. Most of vegetable ...
Pastor Rios, Andrea Gabriela(Universitat Politècnica de València, 2020-10-06)
[ES] En este trabajo se analiza el consumo de snacks y los atributos que demanda el consumidor. Con especial referencia a los snacks cárnicos. Por medio de una encuesta a 234 consumidores. Que consta de cuatro apartados: ...
Cano Sales, Lucía(Universitat Politècnica de València, 2021-07-29)
[ES] En este trabajo se planifica el control de calidad microbiológica, así como los distintos controles organolépticos que condicionan la aceptabilidad de un nuevo envase comestible, siguiendo los criterios establecidos ...
Montes Viñanzaca, Alva Paola(Universitat Politècnica de València, 2021-09-09)
[ES] La presencia internacional de empresas ecuatorianas que comercializan patacones snack es pobre y su implantación prácticamente nula. El consumo de snack en el mercado español y las oportunidades de este tipo de negocio ...
Estepa Ferrer, Noemí(Universitat Politècnica de València, 2016-11-07)
[ES] En el presente trabajo se ha estudiado el efecto de la incorporación del subproducto de la elaboración de horchata al procesado de snacks. Para ello se trató el subproducto con el fin de disminuir el tamaño de partícula ...
Fartdinov, Dinar; Comaposada, Josep; Muñoz, Israel; De Wit, Nieco; Gou, Pere; Guàrdia, Maria(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] The MW heating at early or at final stage of drying process to obtain a crispy apple snack was studied. The effect of MW power and time of application was also evaluated on colour, texture, physico-chemical and sensory ...
Khvostenko, Kateryna; Muñoz-Pina, Sara; García Hernández, Jorge; Heredia Gutiérrez, Ana Belén; Andrés Grau, Ana María(MDPI AG, 2024-08)
[EN] The impact of fava bean processing methods (soaking, autoclaving, fermentation) on a legume-based bars' quality, protein characteristics, and digestibility was shown. The antioxidant and the angiotensin-converting ...
Alarcón-Garcia, Miguel Angel; Perez-Alvarez, Jose Angel; López-Vargas, Jairo Humberto; Pagán Moreno, Mª Jesús(MDPI AG, 2021)
[EN] In recent years, the consumption of snacks has increased substantially. Analysis of consumption trends of this kind of food through the use of surveys would allow matching of the supply to the demand. The objective ...
Alapont Carrasco, Ainoa(Universitat Politècnica de València, 2020-07-20)
[ES] En este trabajo final de grado se plantea una revisión actualizada del conservador mundo ecuestre. Estas propuestas pretenden ofrecer a la tradición equina, nuevos recursos que permitan adecuarse a las necesidades de ...
Castillo Gironés, Salvador(Universitat Politècnica de València, 2020-10-06)
[ES] El objetivo de este Trabajo Fin de Máster ha sido describir y desarrollar el proceso para crear un snack saludable de granos de maíz dulce, desde la idea de nuevo producto hasta la producción industrial, con un punto ...
García-Segovia, Purificación; Igual Ramo, Marta; Noguerol-Meseguer, Ana Teresa; Martínez-Monzó, Javier(Springer-Verlag, 2020-04)
[EN] One of the general trends in the food industry is the production of new healthy snack products. Extrusion is one of the most versatile and efficient food processing techniques used in preparation of starch-based foods. ...
Gil de Pareja López, Paula(Universitat Politècnica de València, 2023-10-19)
[EN] Developing a new food product using the Design Thinking method for the Ecotrophelia Spain contest. The key to this method is to put the consumer at the centre of the study to develop a product that fits the needs of ...
Igual Ramo, Marta; Chis, Maria Simona; Paucean, Adriana; Vodnar, Dan Cristian; Muste, Sevastita; Man, Simona; Martínez-Monzó, Javier; García-Segovia, Purificación(MDPI AG, 2021-11)
[EN] Serious issues and challenges of the world's population are represented by dwindling natural food resources and the scale-up of sustainable food manufacturing. Therefore, the valorization of co-products from the food ...