Novel biopolymer films were developed and used to control Listeria innocua in an artificially contaminated synthetized medium. Two hydrocolloids, sodium caseinate (NaCas) and methylcellulose (MC), and two bacteriocin-producing ...
Torregrosa Moreno, Belén(Universitat Politècnica de València, 2016-07-12)
[ES] El control biológico es una de las alternativas más eficientes y prácticas a los fungicidas
químicos para el control de enfermedades producidas por hongos en agricultura. Su aplicación
práctica no ha tenido lugar ...
[EN] The inhibitory and bactericidal capacity of Listex P100 bacteriophage has been studied against different concentrations of Listeria monocytogenes in stationary and exponential phases. Three different matrices were ...
Yanini Badenas, Marcos(Universitat Politècnica de València, 2013-04-29)
[ES] Actualmente existe una demanda creciente por el consumo de alimentos sanos, como es el caso de las frutas y las
verduras mínimamente procesadas. La utilización de la tecnología de recubrimientos comestibles constituye ...
Edible films, based on sodium caseinate containing three different concentrations of ferulic acid or alpha-tocopherol (20, 40 and 60 mg/g sodium caseinate), were obtained in order to evaluate the effect of these compounds ...
Espí Tomás, Laura(Universitat Politècnica de València, 2015-10-06)
[ES] El control biológico es una de las alternativas más eficientes y prácticas a los fungicidas químicos para el control de enfermedades producidas por hongos en agricultura. Su aplicación práctica no ha tenido lugar en ...
[EN] Films made of sodium caseinate containing lysozyme where modified by chemical or biochemical crosslinkers to achieve a controlled release of the antimicrobial lysozyme. Kinetic studies in buffered solutions at pH ...
Bioactive polymeric films were developed from the incorporation of Lactobacillus plantarum into polysaccharide
or protein edible films. Lactic acid bacteria (LAB) were added directly to the film forming solution
and films ...
[EN] Biodegradable films based on starch, sodium caseinate, glycerol and lipids (oleic acid and/or a-tocopherol) were obtained and evaluated in terms of microstructure, mechanical behaviour, barrier and optical properties ...
Jiménez Marco, Alberto(Universitat Politècnica de València, 2013-04-25)
Abstract
Biodegradable starch-glycerol based films were obtained. The influence of lipid compounds (palmitic, stearic and oleic acid), other polymers (hydroxypropylmethylcellulose and sodium caseinate) and bioactive ...
Andrés Conde, María(Universitat Politècnica de València, 2016-09-05)
[ES] En el presente trabajo fin de máster se ha estudiado el efecto de la
incorporación de diferentes taninos (hidrolizado gálico, hidrolizado elágico y
condensado) en películas comestibles monocapa y bicapa a base ...