Santón, Pablo; De los Reyes, Ruth; Balbastre Tejedor, Juan Vicente(MDPI AG, 2022-02)
[EN] This paper presents a new approach to feed multimode cavities used as microwave applicators for industrial and domestic microwave ovens using solid-state sources operating in the 2.45 GHz ISM (Industrial, Scientific ...
Soriano Gómez, Samuel(Universitat Politècnica de València, 2022-10-03)
[ES] El panorama industrial actual demanda cada vez más energía, lo que implica la importancia de investigar y desarrollar tecnologías capaces de aprovechar al máximo la energía suministrada, es decir, que sean eficientes ...
[EN] It is well known that microwaves can assist most of food drying processes; but despite its benefits, microwave energy has not yet been exploited to its potential in the industrial applications. Some of the reasons are ...
Miró Merino, Álvaro(Universitat Politècnica de València, 2022-10-14)
[ES] El calentamiento por microondas evoluciona continuamente, donde los dispositivos de estado sólido se imponen sobre los magnetrones debido a sus numerosas ventajas. Bajo este foco, el objetivo del trabajo propuesto es ...
Fiore, Marco; Di Modugno, Nicola; Pellegrini, Francesco; Roselli, Mariagrazia(Editorial Universitat Politècnica de València, 2019-10-15)
[EN] Uneven heating and hot spots, irregular matching conditions and deterioration of organoleptic qualities are typical drawbacks of magnetron-based food processing with microwave radiation. The proposed “Kopernicook” ...