Camacho Vidal, Mª Mar; Martínez-Lahuerta, Juan José; García Martínez, Eva María; Igual Ramo, Marta; Martínez-Navarrete, Nuria(MDPI AG, 2023-04)
[EN] Much attention has been paid to the health benefits of including fruits and vegetables in the diet. However, for the compounds responsible for this beneficial effect to be effective at the level
of the human organism, ...
Camacho Vidal, Mª Mar; Igual Ramo, Marta; Martínez-Lahuerta, Juan José; Martínez Navarrete, Nuria(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] An alternative as to offer higher stable and easy handling than fresh fruit is in powdered form, as long as the process used to obtain it ensures a high quality product. The objective of this study was to compare the ...
Noguerol-Meseguer, Ana Teresa; Igual Ramo, Marta; Pagán Moreno, Mª Jesús(Elsevier, 2021-08)
[EN] Due to the increase by consumers of healthy products, the exploration of natural antimicrobial compounds has been promoted through the use of by-products of lactic acid bacteria. Therefore, the aim of this research ...
Camacho Vidal, Mª Mar; Casanova, Miguel Ángel; Fenollosa Ribera, María Loreto; Ribal Sanchis, Francisco Javier; Martínez-Lahuerta, Juan José; Martínez Navarrete, Nuria(Editorial Universitat Politècnica de València, 2018-09-07)
[EN] Fruit is a highly valuable food whose consumption should be encouraged. In addition, it would be desirable to design processes and products to channel the surplus and take advantage of the post-harvest losses that ...
Gonzalez Zamora, Freddy(Universitat Politècnica de València, 2014-02-28)
[ES] Con la intención de promover el consumo de fruta, se ha trabajado en
algunas de las propiedades que presentaría el pomelo en polvo. Para ello se
ha elegido la técnica de la atomización y la necesaria incorporación ...
Cebrián Ortega, Guillem(Universitat Politècnica de València, 2023-09-05)
[ES] La tècnica d'assecat per atomització és una de les més utilitzades en el sector alimentari per a encapsular tant aromes com olis essencials. Aquest procés permet allargar la seua vida útil a més de millorar la seua ...
[EN] Encapsulated fat-soluble powders containing vitamin A (VA) and E (VE) were prepared as
a feasible additive for extruded feed products. The e ect of the encapsulating agents (Capsul-CAP®,
sodium caseinate-SC) in ...
Navarro Selma, Ignacio(Universitat Politècnica de València, 2015-11-13)
[ES] Uno de los factores clave en la calidad de los productos elaborados por las empresas del sector de la alimentación es la preservación de los aromas propios del alimento. En este trabajo se han estudiado los efectos ...
Terol Doménech, Jorge(Universitat Politècnica de València, 2015-02-12)
[ES] El secado por aspersión es un proceso utilizado para obtener micropartículas a partir de emulsiones coloidales. Mediante el uso de este método es posible recubrir unos compuestos de interés (material del núcleo) de ...
Romero Contell, Lucía(Universitat Politècnica de València, 2016-10-14)
[ES] El presente trabajo consiste en el estudio de la viabilidad técnica de la preparación de horchata
en polvo destinada al turismo y la exportación. Para tal fin se han evaluado las técnicas de
atomización y liofilización ...
Cabanes Vicedo, Tania(Universitat Politècnica de València, 2014-01-20)
[ES] La creciente demanda por parte de los consumidores de productos saludables y listos para el consumo hace que tecnologías como la atomización, resulten interesantes. En este sentido, la posibilidad de comercializar ...
Franco Ribeiro, Elisa(Universitat Politècnica de València, 2021-03-04)
[ES] El proceso de emulsificación de aceites ricos en compuestos bioactivos permite su mejor aplicación y conservación durante el tiempo de almacenamiento. Entre los diversos mecanismos de emulsificación, se destaca el ...
2014AbstractThermal barrier coatings were manufactured by atmospheric plasma spray process from YSZ powders. These powders were made by a reconstitutionprocess which consists in a spray-drying of suspensions followed by ...
[EN] BACKGROUND The acceptability of grapefruit juice obtained from rehydrated freeze-dried and spray-dried fruit was studied and compared with that of natural freshly squeezed juice and that of a commercial juice. The ...
[EN] The potential of sodium alginate (ALG) and gum arabic (GA) as wall polymers for Lascorbic
acid (AA) encapsulation as a tool for their preservation against the thermo-oxidative
degradation was investigated. The influence ...
Ruiz Juarez, Erika Magaly(Universitat Politècnica de València, 2015-10-28)
[ES] Se ha estudiado la calidad funcional de un zumo preparado por rehidratación
de pomelo en polvo, obtenido empleando los métodos de liofilización y
atomización, en el contenido en compuestos bioactivos, siguiendo ...