[EN] Starch films containing eugenol, which was added to the film-forming dispersion in free form or encapsulated with different wall materials (whey protein or lecithin), were obtained by casting. The physical and the ...
Hernández Herrero, María Sol(Universitat Politècnica de València, 2019-10-21)
[ES] En los últimos años, ha aumentado la conciencia de la sociedad sobre la
influencia de la dieta en la salud del individuo debido a la existencia de la
correlación entre el consumo de grasas saturadas y trans y el ...
[EN] Numerous studies conducted have shown a direct relationship between the high consumption of saturated andtrans-fats and the risk of suffering from cardiovascular diseases, diabetes, and different cancers. Oleogels, ...
Martínez Contreras, Laura(Universitat Politècnica de València, 2020-07-11)
[ES] El consumo elevado de grasas saturadas y trans en la alimentación está relacionado con la aparición de problemas de salud, como las enfermedades cardiovasculares, diabetes tipo II, síndrome metabólico y obesidad, entre ...
Vázquez Álvarez, Eva(Universitat Politècnica de València, 2024-07-31)
[ES] Se han obtenido films activos a base de ácido poliláctico (PLA) y de un extracto de piel de almendra obtenido con un proceso de extracción subcrítica a 160 y 180ºC. Para evaluar su potencial actividad antioxidante ...
[EN] This study assessed the environmental impacts of substituting fish oil with vegetable oils in the diets of greater amberjack (Seriola dumerili), based on both attributional and consequential life cycle assessments. ...
Villamayor Belinchón, María(Universitat Politècnica de València, 2019-09-26)
[ES] Numerosos estudios realizados en los últimos años han demostrado la relación directa entre el elevado consumo de grasas saturadas y trans y el aumento del riesgo de padecer enfermedades cardiovasculares y diabetes. ...
Hernández Carrión, María; Guardeño Expósito, Luis Miguel; Carot, J. M.; Perez Munuera, Isabel; Quiles Chuliá, Mª Desamparados; Hernando Hernando, Mª Isabel(Elsevier, 2011)
This paper describes the microstructure and dielectric properties of white sauces prepared with different fats (sunflower oil, olive oil, soy oil, and butter) and agitation speeds (350, 1100 and 3250 rpm). The structural ...
[EN] The structural properties of oil-in-water (O/W) emulsions, as well as their oxidative stability upon storage at 50 °C, were studied. Eight different formulations were prepared, with the aim of studying the effect of ...