Gómez-Gómez, Ángela; Brito-de la Fuente, Edmundo; Gallegos, Crispulo; Garcia-Perez, J.V.; Benedito Fort, José Javier(Elsevier, 2021-08)
[EN] For the first time, this study addresses the intensification of supercritical carbon dioxide (SC-CO2) treatments using high-power ultrasound (HPU) for the inactivation of fungal (Aspergillus niger) and bacterial ...
Hoyas Adrián, Ana(Universitat Politècnica de València, 2015-11-09)
[ES] El zumo de naranja es uno de los zumos procesados más consumidos a nivel mundial. Sin embargo, para su conservación se requiere de un tratamiento mediante calor, el cual provoca grandes cambios organolépticos y ...
Santos-Zea, L; Antunes-Ricardo, M.; Gutierrez-Uribe, J.A.; Garcia-Perez, J.V.; Benedito Fort, José Javier(Elsevier, 2018)
[EN] Power ultrasound is applied in food technology to intensify extraction processes, due to the phenomena ultrasonic energy induces in the medium, enhancing mass transfer. The purpose of this work was the acoustic ...
Pérez Piqueras, Cristina Inmaculada(Universitat Politècnica de València, 2020-10-06)
[ES] La demanda de los consumidores evoluciona constantemente, por lo que actualmente está aumentando la búsqueda de procedimientos de conservación de alimentos que ofrezcan productos, como es el caso de la leche comercial, ...
Benedito Fort, José Javier; Ortuño Cases, Carmen; Castillo-Zamudio, Rosa Isela; Mulet Pons, Antonio(Elsevier, 2015)
A method combining supercritical carbon dioxide (SC-CO2) and high power ultrasound (HPU) has been developed and tested for
microbial/enzyme inactivation purposes, at different process conditions for both liquid and solid ...
[EN] The aim of this study was to analyze the application of supercritical carbon dioxide combined with high-power ultrasound (SC-CO2 + HPU) and the use of a saline solution (SS; 0.85% NaCl) on the microbial inactivation ...
Ferrís Gómez, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2015-11-09)
[ES] En este trabajo se estudió el efecto del uso de CO2 en condiciones supercríticas (SC-CO2) asistido por ultrasonidos de potencia (HPU) para la inactivación microbiana (E. coli inoculado y flora natural) en jamón curado. ...