Arenas Fajardo, Reinaldo(Universitat Politècnica de València, 2017-09-01)
The literature finds that innovation studies are dynamic and pivot around the evolutionary economy, interactive models of innovation, systems of innovation and resources and capabilities based view. At the micro level, the ...
Vásquez Lara, Francisco(Universitat Politècnica de València, 2016-06-10)
[EN] High consumption of foods manufactured from wheat flour very often generates instability in grain costs are governed by international markets, coupled with this production deficit with countries. That is why the need ...
Parra Toro, Juan Camilo(Universitat Politècnica de València, 2013-11-04)
Esta tesis doctoral resulta de gran interés para las entidades operadoras y gestoras
de sistemas de abastecimiento y saneamiento de agua que se encuentran interesadas
en adoptar mecanismos holísticos para establecer ...
Corral Silvestre, Sara(Universitat Politècnica de València, 2013-04-16)
[ES] El objetivo del trabajo fue estudiar el efecto de una reducción del 16 % de
sal en la calidad de los embutidos crudo curado y si era necesario utilizar
KCl para reemplazar al NaCl y paliar así los posibles defectos ...
Vasquez-Lara, Francisco; Verdú Amat, Samuel; Islas, Alma R.; Barat Baviera, José Manuel; Grau Meló, Raúl(Asociación Iberoamericana de Tecnología Postcosecha, S.C., 2016)
[EN] he use of composite flours has been fundamental in the development of products with higher nutritional properties. The raw materials used typically as supplements are of animal or vegetable origin that are capable of ...
Monge Ortiz, Raquel(Universitat Politècnica de València, 2020-11-02)
[ES] La Seriola dumerili (Risso, 1810) se presenta como una especie emergente en la acuicultura, con una buena adaptación a la cautividad y un rápido crecimiento. Sin embargo, apenas se dispone de información acerca de la ...
Sola Toscano, Delia María(Universitat Politècnica de València, 2019-09-05)
[ES] En el presente estudio se lleva a cabo la sustitución de los azúcares
presentes en las Galletas María. El objetivo fue el de reducir los azúcares del
producto terminado, manteniendo o mejorando la percepción ...
Suz Conejos, Sara(Universitat Politècnica de València, 2014-12-03)
[EN] Limited supplies and the exponential increasing demand of fishmeal and fish oil, have
led the industry to search for alternative sources for aqua feed. Vegetable and animal sources
of protein and vegetable oils are ...
Sánchez López, Antonio(Universitat Politècnica de València, 2016-12-19)
[EN]
The experiment was carried out with European sea bass (Dicentrarchus labrax) during 62 days. Fish were fed in groups triplicate with four experimental diets with different levels of inclusion (0, 6.5, 13 and 19.5%) ...
Olaya Vañó, Lucas(Universitat Politècnica de València, 2016-07-12)
[ES] En el presente trabajo se ha planteado estudiar el efecto de la sustitución de un
30% de grasa en bizcochos, por distintos tipos de fibra, tanto en sus propiedades texturales
como sensoriales. La grasa se ha sustituido ...
Warren, John(Universitat Politècnica de València, 2012-12-26)
[EN] In the paper, the author explores the view that structure is the essential component of buildings. Conservators have the options of structural repair, reinforcement, or replacement. The comparative ethics of these ...
Medina Ventura, Carla(Universitat Politècnica de València, 2015-09-03)
[ES] Este Trabajo Final de Grado tiene como objetivo disminuir los costes de las empresas panarias para ello se sustituye cierto porcentaje de harina de trigo por harina de avena, variando lo menos posible las propiedades ...
Vasquez-Lara, Francisco; Soto Padilla, Daniel; Cordero Fernández, Diana Laura; Granados Nevárez, María del Carmen; Islas Rubio, Alma Rosa; Verdú Amat, Samuel; Grau Meló, Raúl; Barat Baviera, José Manuel(Asociación Iberoamericana de Tecnología Postcosecha, S.C., 2018)
[ES] El tratamiento térmico en harinas es un proceso que se ha venido utilizando para generar modificaciones en sus componentes
principales, como lo son las proteínas y almidón. Estos cambios pueden ser la desnaturalización ...