Molina-Montero, María del Carmen; Matas-Gil, Adrián; Igual Ramo, Marta; Martínez-Monzó, Javier; García-Segovia, Purificación(MDPI AG, 2022-09-30)
[EN] Three-dimensional (3D) printing is an excellent technology for creating food products of
any shape and dimension, with desired flavors and nutritional compositions. This study aimed to
evaluate the effect of apricot ...
A software application for automatic descriptive feature extraction from image-objects, FETEX 2.0, is presented and described in this paper. The input data include a multispectral high resolution digital image and a vector ...
Nogués Martínez, Enric(Universitat Politècnica de València, 2021-10-01)
[ES] El método del número de curva permite estimar la escorrentía que se generará en una determinada zona a consecuencia de una precipitación pluvial a partir de datos empíricos. Para ello utiliza datos climáticos, edáficos ...
Monfort Orenga, Vicent(Universitat Politècnica de València, 2015-09-29)
El principal objetivo del trabajo es el desarrollo de las técnicas de representación empleadas para mostrar un proyecto
al público, haciéndolo atractivo e interesante desde un punto de vista gráfico, y siendo coherentes ...
Sánchez Torres, Pedro Gabriel(Universitat Politècnica de València, 2019-10-28)
[ES] En el presente trabajo se ha planteado aplicar la técnica de análisis de patrones láser para la caracterización no destructiva de la textura de carne de cerdo fresca y cocinada con y sin adición de papaína. Esta técnica ...
Ruiz Marín, Ester(Universitat Politècnica de València, 2019-10-02)
[ES] La industria cárnica está exigiendo sensores no destructivos para estimar tanto la composición
como las propiedades texturales de la carne y los productos procesados, permitiendo
determinar la textura del producto ...
Fuentes López, Ana; Vázquez Gutiérrez, José Luis; PÉREZ-GAGO, M.; Vonasek, Erica; Nitin, NItin; Barrett, Diane M.(Elsevier, 2014-02-24)
[EN]
The objective of this study was to use impedance spectroscopy to evaluate microstructural changes in potato tissue caused by heat treatments. Potato samples were subjected to 30 min treatments at room temperature, ...
Manrique Tamayo, Silvia Noemi; Valcárcel Andrés, Juan Cayetano; Osca Pons, Mª Julia(Alexandru Ioan Cuza University of Iasi, 2013)
Conservators at Universitat Politécnica de Valencia, Spain, explore the advantages and
potential applications of Reflectance Transformation Imaging (RTI) as an innovative
instrument for the documentation and analysis of ...
Hernández Torralba, Sergio(Universitat Politècnica de València, 2019-07-22)
[ES] En el presente trabajo se ha evaluado la capacidad de la técnica de imagen basada en el
reconocimiento de patrones de dispersión láser para la caracterización en continuo del proceso
de maduración de la carne. Esta ...
Campos Rosique, Jose-Luis(Editorial Universitat Politècnica de València, 2020-04-06)
[EN] The idea of the project arises from the generation of a
dynamic, open and collaborative space that seeks to attract talent
and train it on an ongoing basis. A social meeting point, capable of
modifying the character ...
García Nofuentes, Juan Francisco; Martínez-Ramos e Iruela, Roser(Universitat Politècnica de València, 2017-03-28)
[EN] The embryonic industrial architecture that tobacco drying houses exhibit in the Vega of Granada, is part of that constructive category related with the textile knot exposed by Semper, with the joint; which represents ...
Fernandez-Caballero-Fariñas, Maria Dolores; Sanchez-Torres, Eduardo A.; Sanchez-Jimenez, Virginia; Díaz, Ricardo; Benedito Fort, José Javier; Garcia-Perez, J.V.(Elsevier, 2021-01)
[EN] In the present study, the use of the air-coupled ultrasonic technique has been analysed as a new tool for the contactless assessment of the avocado post-harvest textural modifications during ripening. Thus, ultrasonic ...
[EN] This work aims to evaluate the effect of tiger nut flour -TNF- (rich in insoluble fiber, minerals and lipids of healthy fatty acid profile) incorporation on the techno-functional and sensory attributes of durum wheat ...
[EN] Moisture adsorption is considered a critical factor during production and shelf-life of puffed corn cakes (PCC). This study aims to develop and validate an instrumental method and a mathematical model for the ...
García Martínez, Eva María; Igual Ramo, Marta; Martín-Esparza, M.E.; Martínez Navarrete, Nuria(Springer Verlag (Germany), 2013-11)
Consumer acceptance of dried apricots depends on them having an intense orange color, a gummy texture, and a characteristic flavor. In addition, the growing demand for healthy and nutritive foods has increased the interest ...
[EN] This study aimed to apply different proteolytic enzymes (bromelain, papain, and flavourzyme) to develop texture-modified meats suitable for people with chewing or swallowing problems. The samples were categorised at ...
Bellod Francés, Alba(Universitat Politècnica de València, 2016-09-07)
[ES] Actualmente, existe una tendencia en la industria en reducir el contenido en sodio de los productos cárnicos crudocurados
por la problemática que conlleva un alto contenido de este mineral en la salud. La disminución ...
Navarro Cabo, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2016-10-17)
[ES] El sector de la bollería tanto artesanal como industrial se está adaptando para cubrir la demanda de productos más saludables. En esta línea, la reducción de la cantidad de grasa así como la mejora del perfil lipídico ...
Maroto Luján, María(Universitat Politècnica de València, 2016-10-18)
[ES] En el presente trabajo, se utilizaron dos variedades de arroz: variedad Bomba y variedad Bahía, cada una de ellas con 3 orígenes distintos y de los años 2013 y 2014. El objetivo será llevar a cabo los ensayos necesarios ...
Martí Sala, Amanda(Universitat Politècnica de València, 2021-07-30)
[ES] Los plátanos pertenecen a la familia Musaceae (género Musa) y son un cultivo altamente perecedero producido en áreas tropicales y subtropicales del mundo. Los plátanos se subdividen en cultivares cuyas prestaciones ...