Escriche Roberto, Mª Isabel; Kadar, Melinda Andreea; Doménech Antich, Eva Mª; Gil Sánchez, Luís(Elsevier, 2012-04)
[EN] The effectiveness of a potentiometric electronic tongue, made of various metals and metallic compounds was evaluated for the differentiation of honey in three different states: raw, liquefied and pasteurized. Principal ...
Munera Cabañero, Gloria(Universitat Politècnica de València, 2021-10-08)
[ES] El objetivo del presente trabajo se ha centrado en analizar la fracción volátil de mieles monoflorales españolas con la finalidad de evaluar su efectivad como técnica objetiva diferenciadora de la monofloralidad de ...
Alberto, Fernando Joâo Tanleque(Universitat Politècnica de València, 2015-07-17)
[EN] Mozambique, located on the east coast of Africa, is a developing country
with great potential in terms of the availability of agro-ecological
resources. It has a great diversity of climate, vegetation and ...
Baustista-Ortin A.B.; Jimenez-Martinez M.D; Jurado, Ricardo; Iniesta, Juan Alberto; Terrades-Rocafull, Luis Salvador; Andrés Grau, Ana María; Gomez-Plaza, Encarna(Blackwell Publishing, 2017)
[EN] Wine colour is one of the main organoleptic characteristics influencing its quality. It is of special interest in red vinifications due to the economic resources that wineries have to invest for the extraction of the ...
[EN] The impact of low temperattire treatment and its combination with ultrasound has been evaluated in order to correct texture defects in dry-cured hams. A total of 26 dry-cured hams, classified as high proteolysis index ...
[EN] This study was aimed to obtain and characterize the dried powder of cajá-umbu (Spondias spp) fruit pulp obtained by spray-drying and lyophilization. Spray-drying of the pulp was done at different temperatures. Analysis ...
Quelal-Vásconez, Maribel Alexandra; Macchioni, Riccardo; Livi, Greta; Pérez-Esteve, Édgar; Lerma-García, María Jesús; Talens Oliag, Pau; Barat Baviera, José Manuel; Agerlin Petersen, Mikael; Bro, Rasmus(Elsevier, 2022-09-30)
[EN] A total of 56 key volatile compounds present in natural and alkalized cocoa powders have been rapidly evaluated using a non-target approach using stir bar sorptive extraction gas chromatography mass spectrometry ...
Prats Corral, Ricardo(Universitat Politècnica de València, 2013-11-18)
[ES] El objetivo de esta investigación ha sido caracterizar la fracción volátil de mieles colombianas recolectadas en diferentes zonas geográficas (Andina, Valle interandino, Caribe y Llanos) y evaluar la influencia de su ...
Mazón Martínez, María(Universitat Politècnica de València, 2021-10-08)
[ES] La relación de los compuestos volátiles presentes en una miel representa una huella digital para reconocer su procedencia botánica. Sin embargo, es muy importante aplicar una adecuada técnica de extracción previa a ...
Giménez Luján, Jorge(Universitat Politècnica de València, 2022-03-02)
[ES] El hígado de cerdo es un alimento muy completo nutricionalmente debido principalmente a su elevado contenido en proteína y, además, micronutrientes de gran valor; entre los que destacan el fósforo, el potasio y la ...
[EN] The influence of minimal processing by osmotic treatment and cold storage on the volatile profile of mango was studied by comparison with the volatile profile of fresh samples. Osmotic treatments, at atmospheric ...
Martínez Onandi, Nerea(Universitat Politècnica de València, 2013-04-16)
[ES] Se estudió el efecto del tratamiento de altas presiones (600 MPa, 6 min), y del almacenamiento a 4ºC durante 5 meses sobre la fracción volátil del jamón Ibérico con distintos contenidos de grasa y sal mediante ...
Akroud, Aicha(Universitat Politècnica de València, 2015-10-23)
[ES] La técnica de extracción asistida por ultrasonidos es particularmente
atractiva por su simplicidad y por el bajo coste del equipamiento. Se basa en
el empleo de la energía derivada de ultrasonidos (ondas sonoras ...
Sánchez Giménez, Jaime(Universitat Politècnica de València, 2022-10-21)
[ES] El riego es utilizado para paliar el déficit hídrico, sin embargo, dicha irrigación a largo plazo puede producir la salinidad del suelo. Una concentración de sal en el agua de riego inhibe el crecimiento de la planta ...
Carbonell, Pedro; Aleixandre Tudó, José Luis; Picó, Joan; Aleixandre Benavent, José Luís(Editorial Técnica Quatrebcn, 2015)
[ES] La variedad Moscatel está considerada una de las variedades más aromáticas del mundo, y por lo tanto su utilización en la elaboración de vinos de licor, comúnmente llamados mistelas, es muy frecuente dado el gran ...
Juan Borrás, María del Sol; Doménech Antich, Eva Mª; Hellebrandova, Magdalena; Escriche Roberto, Mª Isabel(Elsevier, 2014-06)
The aim of this study was to evaluate the influence of country (Spain, Romania, and Czech Republic) and botanical origin, on the physicochemical (HMF, diastase activity, moisture content, electrical conductivity), color ...
Ribes Moya, Ana María(Universitat Politècnica de València, 2016-12-07)
[EN] The consumption of organic products has become important, but there are no materials specifically developed for these conditions. Traditional varieties represent a very diverse as a starting point for improvement ...
Lahoz Ortega, José(Universitat Politècnica de València, 2020-05-06)
[ES] Las mieles monoflorales son muy apreciadas por sus características organolépticas y, por ello, tienen mayor valor comercial que las de milflores. Disponer de herramientas que autentifiquen inequívocamente su procedencia ...
López Linares, Patricia(Universitat Politècnica de València, 2013-04-17)
[ES] El aporte de agua a la viña influye decisivamente en los atributos sensoriales de los vinos. En este sentido, el objetivo de este estudio ha sido determinar la influencia de las estrategias de riego en el perfil volátil ...
Pérez Pérez, Julia(Universitat Politècnica de València, 2022-02-09)
[ES] En respuesta a un estrés biótico, las plantas sintetizan compuestos que limitan el
crecimiento de los patógenos. Estos compuestos pueden actuar de forma indirecta, como
moléculas señal activando las defensas vegetales. ...