[EN] Biodegradable active films were obtained by casting, using glycerol plasticized oxidized corn starch (OS) and bovine gelatine (BG) blends (1:1 mass ratio), with and without ethyl lauroyl arginate (LAE) as antimicrobial ...
Gómez Estaca, Joaquin; López de Dicastillo Bergamo, Ana Carolina; Hernandez Muñoz, Maria Pilar; Catalá, Ramón; GAVARA CLEMENTE, RAFAEL(Elsevier, 2014-01)
[EN] Lipid oxidation is, together with microbial growth, the main cause of spoilage of a great variety of foods, such as nuts, fish, meats, whole milk powders, sauces and oils. It causes a loss of both sensorial and ...
Cordobés Mira, Paola(Universitat Politècnica de València, 2017-11-21)
[EN] The Project is based on the design of a pre-industrial production of biodegradable film for the agricultural sector. To obtain the biodegradable film is used polylactic acid (PLA) plasticized with modified Karanja oil ...
[EN] Background: Petroleum derivate plastics represent a serious environmental problem, which is why
alternative sustainable solutions must be found. To this aim, recent research has focused on the development
of ...
Gil Boronat, Àgueda(Universitat Politècnica de València, 2016-09-26)
[ES] Se elaboraron películas comestibles a base de almidón de maíz oxidado (OS) y gelatina bovina (BG)
en proporción másica 1:1, con glicerol como plastificante. Se incorporó etil-lauroil-arginato (LAE)
como agente ...
Collazo Bigliardi, Sofía(Universitat Politècnica de València, 2013-11-22)
[ES] El objetivo del presente trabajo es estudiar la influencia de la incorporación del ácido cítrico en las propiedades estructurales, térmicas y fisicoquímicas de films biodegradables a base de almidón de maíz y ...
Cárdenas Estela, Julián(Universitat Politècnica de València, 2016-09-02)
[ES] Se elaboraron películas biodegradables de almidón de maíz oxidado, gelatina bovina y glicerol como plastificante, donde se incorporó el agente activo etil lauroil arginato (LAE). Las películas se obtuvieron por extensión ...
Giménez Sanchis, Adrián(Universitat Politècnica de València, 2019-10-10)
[ES] Se estudió la efectividad de la incorporación de agentes de refuerzo celulósicos y extracto acuoso antioxidante (AE) provenientes de cascarilla de café para mejorar las propiedades funcionales de las películas de ...
CONTRERAS GUILLÉN, JESSICA(Universitat Politècnica de València, 2013-11-21)
[ES] Se elaboraron films comestibles a base de almidón de maíz y policaprolactona (PCL) mediante la técnica de moldeo por compresión con el objetivo de estudiar las propiedades ópticas, barrera, mecánicas, y estructurales, ...
Moreno Marro, Olga(Universitat Politècnica de València, 2017-05-05)
The overall objective of the doctoral thesis was the development of starch-based (S) biodegradable active films for food packaging applications, by applying both casting method and thermoprocessing. Different blends of S ...
Vieira de Freitas, Pedro Augusto(Universitat Politècnica de València, 2023-01-16)
[ES] En esta tesis se obtuvieron fracciones celulósicas y extractos activos de paja de arroz mediante diferentes técnicas de extracción y purificación, utilizando agua como disolvente. Estas fracciones se incorporaron en ...