Barandiaran Torres, Alejandro(Universitat Politècnica de València, 2022-10-31)
[ES] La búsqueda y obtención de materiales de origen natural y biodegradables
realmente útiles, capaces de reemplazar por completo a los tradicionales de origen
petroquímico, se ha convertido en un tema en auge. Para ...
Balaguer Grimaldo, María de la Paz(Universitat Politècnica de València, 2017-01-21)
This PhD dissertation focuses on the development of renewable and
biodegradable active films based on chemically-modified wheat gliadin
proteins endowed with antimicrobial capacity owing to the incorporation
of ...
Murciano Albert, José Salvador(Universitat Politècnica de València, 2021-10-13)
[ES] En el panorama económico actual el establecimiento de un producto en el mercado y su transformación en ventas ha evolucionado mucho más allá de responder simplemente a la obtención de un producto con las características ...
[EN] Completely biobased and biodegradable thermoplastic starch (TPS) based materials with a tunable performance were prepared for food packaging applications. Five blends were prepared by blending TPS with 10 wt%. of ...
Aguilar Briceño, Rosangela Jose(Universitat Politècnica de València, 2021-09-23)
[ES] La presente investigación teórica se articula en un análisis basado en la convergencia entre distintos campos del conocimiento científico y las artes gráficas contemporáneas como punto de intersección de la contaminación ...
[EN] Fully bio-based materials based on thermoplastic starch (TPS) were developed starting from corn starch plasticized with glycerol. The obtained TPS was further blended with five pine resin derivatives: gum rosin (GR), ...
[EN] This study aims to find out the effect of hydrochloric acid curing concentration on the characteristics of rabbit bone gelatin and determine the level of hydrochloric acid concentration for the soaking process to ...
Alcaraz Pire, Mar(Universitat Politècnica de València, 2023-09-14)
[ES] La gestión de subproductos y residuos agroalimentarios constituye un problema para agricultores y empresas agroalimentarias. Es necesario avanzar en el conocimiento de qué compuestos se pueden valorizar, a partir de ...