[EN] Peach fruits subjected to prolonged cold storage (CS) to delay decay and over-ripening often develop a form of chilling injury (CI) called mealiness/woolliness (WLT), a flesh textural disorder characterized by lack ...
Morales Alfaro, Julia(Universitat Politècnica de València, 2021-05-03)
[ES] La citricultura se enfrenta a escenarios ambientales cambiantes que provocan diferentes estreses bióticos y abióticos que pueden dificultar la producción o afectar a la calidad de la fruta. El patrón sobre el cual se ...
Gómez Carpio, Eva(Universitat Politècnica de València, 2019-11-12)
[ES] Con el fin de introducir nuevas variedades que permitan ampliar la gama
varietal del níspero en el área mediterránea de producción, el IVIA en
colaboración con la D.O. Nísperos Callosa d’En Sarrià cuenta con un ...
Novillo Borrás, Pedro(Universitat Politècnica de València, 2016-11-13)
[EN] In recent years, persimmon crop has become very relevant in Mediterranean Spain, where the production of this fruit centres on only one variety, persimmon cv. Rojo Brillante, majorly located in the Valencian Community. ...
Fathi Najafabadi, Ayoub(Universitat Politècnica de València, 2021-09-02)
[ES] En las últimas dos décadas, la producción de caqui en España ha aumentado exponencialmente y la superficie de cultivo se ha multiplicado casi por ocho. En la actualidad, la producción de caqui está centralizada en el ...
Persimmon cv. Fuyu is chilling-sensitive and manifests chilling injury symptoms, flesh gelling and fruit
darkening, during cold storage and subsequent shelf life. The objective of this study was to evaluate the
effect ...