[EN] The use of artificial neural networks (ANNs) is proposed to optimize the formulation of stable oil-in-water emulsions (oil 6% w/w) with a flour made from orange by-products (OBF), rich in pectins (21 g/100 g fresh ...
Gómez-Gómez, Ángela; Brito-de la Fuente, Edmundo; Gallegos, Crispulo; Garcia-Perez, J.V.; Benedito Fort, José Javier(Elsevier, 2021-08)
[EN] For the first time, this study addresses the intensification of supercritical carbon dioxide (SC-CO2) treatments using high-power ultrasound (HPU) for the inactivation of fungal (Aspergillus niger) and bacterial ...
Gómez-Gómez, Ángela; Brito-de la Fuente, E.; Gallegos, C.; Garcia-Perez, J.V.; Benedito Fort, José Javier(Elsevier, 2021-12)
[EN] The impact of individual and combined pulsed electric field (PEF) and high power ultrasound (HPU) on the inactivation of different microorganisms in emulsions was investigated. The highest inactivation level using PEF ...
Gómez Gómez, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2016-09-07)
[ES] Los postres lácteos son productos muy populares y tradicionales. Algunos de
estos postres pueden ser inadecuados para personas con determinados
requerimientos dietéticos, por ser muy calóricos y tener un alto contenido ...
Uribe Wandurraga, Zaida Natalia(Universitat Politècnica de València, 2021-01-10)
[ES] Las microalgas son organismos unicelulares fotosintéticos microscópicos que se encuentran en gran variedad de ambientes y son muy eficientes en la transformación de energía solar en biomasa. Los estudios realizados ...
Gómez Gómez, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2021-10-25)
[ES] Generalmente, se utilizan tratamientos térmicos para la esterilización de emulsiones. Sin embargo, el calentamiento ha demostrado inducir la hidrólisis de lípidos y lecitina. En este sentido, las tecnologías no térmicas ...
Lopez Pons, Ángela(Universitat Politècnica de València, 2023-09-11)
[ES] Las emulsiones, geles y bigeles que contienen extracto de lavanda son cosméticos valiosos en la industria de productos de cuidado personal, ya que ofrecen numerosas ventajas debido a la presencia de sustancias activas ...
Ribes Llop, Susana(Universitat Politècnica de València, 2017-06-05)
New tendencies in the development of innovative food packages could affect product microbial stability during storage. In this sense, antifungal systems such as emulsions, nanoemulsions and mesoporous silica supports, may ...