Alvarez Cubillos, Maria(Universitat Politècnica de València, 2013-11-19)
[ES] La contaminación cruzada es una de las principales causas de la
transmisión de microorganismos de un alimento contaminado a otro, y se
relaciona con el 25% de los brotes transmitidos por alimentos. La presente ...
Pellicer Alcaraz, Consuelo(Universitat Politècnica de València, 2023-09-14)
[ES] La seguridad alimentaria de productos frescos es clave para la comercialización y exportación de estos. En los últimos años se han detectado graves brotes de E. coli, Salmonella spp. y Listeria spp. en Estados Unidos ...
González Navarro, Carlota(Universitat Politècnica de València, 2014-10-23)
[EN] The Management Manual Occupational Health and Safety in the Laboratory brings together a range of work organization procedures, which are planned, monitored, recorded and expose all activities to be performed. Working ...
Benedito Fort, José Javier; Cambero, M. I.; Ortuño Cases, Carmen; Cabeza, M. C.; Ordoñez, J. A.; De la Hoz, L.(Elsevier, 2011-03)
[EN] The E-beam irradiation of vacuum-packaged RTE cooked ham was carried out to establish the dose required to achieve the food safety objective (FSO) and to minimize changes in selected sensory attributes. Cooked ham was ...
Badea, Ionut Adrian(Universitat Politècnica de València, 2023-09-14)
[ES] En los últimos años la resistencia de las bacterias a los antibióticos se ha posicionado como un gran problema de salud pública, suponiendo cada año más de 2,8 millones de infecciones resistentes a los antimicrobianos. ...
Listeria monocytogenes detection in wastewater can be difficult because of the large amount of background microbiota and the presence of viable but non-culturable forms in this environment. The aim of this study was to ...
Cano, A.; Andrés, M.; Chiralt Boix, Mª Amparo; González Martínez, María Consuelo(Elsevier, 2020-03)
[EN] In this study, three tannins from different sources have been used (from white peel grape (W), red peel grape (R) and from oak bark (O)) to obtain active films based on proteins (caseinate and gelatin) on the basis ...
Cano García, Miriam(Universitat Politècnica de València, 2018-10-03)
[ES] En el presente estudio, se han evaluado las propiedades antimicrobianas de tres taninos comerciales extraídos de uva blanca, tinta y de madera de roble. Para ello, se caracterizaron los taninos disponibles según su ...