Igual Ramo, Marta; García-Segovia, Purificación; Martínez-Monzó, Javier(Elsevier, 2021-07)
[EN] The aim of this study was to investigate the amino acid (AA) release from breads enrichment with edible insects, Alphitobius diaperinus and Tenebrio molitor or pea protein during in vitro gastrointestinal digestion. ...
García-Segovia, Purificación; Igual Ramo, Marta; Martínez-Monzó, Javier(MDPI AG, 2021-07)
[EN] Beetroot is a root vegetable with carotenoids, phenols, vitamins, minerals, and water-soluble betalain pigments such as betacyanins (red-violet color) and betaxanthins (yellow-orange color), which have many nutritional ...
Torregrosa Moreno, Belén(Universitat Politècnica de València, 2016-07-12)
[ES] El control biológico es una de las alternativas más eficientes y prácticas a los fungicidas
químicos para el control de enfermedades producidas por hongos en agricultura. Su aplicación
práctica no ha tenido lugar ...
Freire Factos, Vanessa Margarita(Universitat Politècnica de València, 2019-03-05)
[ES] El 1 de enero del 2018 la Autoridad Europea de Seguridad Alimentaria
(EFSA) aprobó el uso de insectos para ser utilizados como alimento en la
UE. El objetivo del presente trabajo fue estudiar el uso de fuentes
alternativas ...
In this study, antioxidant biodegradable films based
on pea protein and alpha-tocopherol were successfully developed
by solution casting. The effect of both the homogenization
conditions (rotor stator and microfluidizer) ...
The objective of the current research was to analyze the effects of the pea protein and corn starch films as well as the temperature influence (10 and 25 C) on the release of lysozyme to a food simulant (agar gel). Lysozyme ...
Mancebo Campos, Jorge(Universitat Politècnica de València, 2020-07-30)
[ES] La remolacha es una raíz casi esférica de forma globosa con un color morado muy característico, rica en minerales y compuestos bioactivos de entre los que destacan los compuestos fenólicos. Suele usarse en conserva ...
Castillo Hernández, Marina(Universitat Politècnica de València, 2021-07-27)
[ES] Los subproductos de cítricos presentan compuestos interesantes para la industria alimentaria, entre los que cabe destacar la celulosa y la pectina por su carácter estabilizante y emulsionante. Esto podría resultar ...
[EN] Four diets for sharpsnout sea bream juveniles (14 g body weight) with four levels of air-processed pea protein concentrate (PPC) (0, 160, 320 and 487 g/kg diet) were tested in triplicate. The experimental diets were ...
García-Segovia, Purificación; Igual Ramo, Marta; Martínez-Monzó, Javier(MDPI AG, 2020-07)
[EN] A projected global population growth by 2050 and climate change crises have led to increasing demand in edible protein sources; thus, scientific research and food industries are searching
for alternatives. In this ...