Bas Gil, Nuria Julia(Universitat Politècnica de València, 2022-11-02)
[EN] Rice straw is an agro-industrial lignocellulosic residue produced worldwide in large quantities, highly rich in phenolic compounds with bioactive properties. In this study, aqueous extracts of this residue have been ...
Sáez Montesinos, Ana María(Universitat Politècnica de València, 2024-03-28)
[ES] En el contexto actual, la industria alimentaria emerge como el sector manufacturero
predominante en la Unión Europea, contribuyendo con el 14,3% de los ingresos totales.
España, con su extensa superficie de viñedos, ...
Requena-Peris, Raquel; Jiménez Quero, A.; Vargas, Maria; Moriana Torró, Rosana; Chiralt A.; Vilaplana Domingo, Francisco Javier(American Chemical Society, 2019-03-18)
[EN] Rice husk is an important agricultural byproduct that has not been exploited yet to full capacity for advanced applications. The feasibility of obtaining high-value products such as bioactive hemicelluloses and cellulose ...
Granado Santana, Laura(Universitat Politècnica de València, 2023-09-04)
[ES] La paja de arroz es un residuo agroalimentario producido a gran escala a nivel mundial (756 millones de toneladas en 2020). Su composición lignocelulósica le convierte en una fuente importante de celulosa que puede ...