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Diseño de desarrollo de una galleta light: valoración físico-química y sensorial

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Diseño de desarrollo de una galleta light: valoración físico-química y sensorial

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dc.contributor.advisor García Segovia, Purificación es_ES
dc.contributor.author Javier Pisco, Palmira del Rosario es_ES
dc.date.accessioned 2011-11-21T12:00:36Z
dc.date.available 2011-11-21T12:00:36Z
dc.date.created 2010-12
dc.date.issued 2011-11-21
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/13274
dc.description.abstract This work intended to develop a light biscuit, replacing sugars and part of the fat from a traditional recipe of fiber by substitutes of sugars and fat replacers. With the help of a RECIPE software, there were three types of recipes (GL1, GL2, GL3), performing quantitative descriptive analysis chose GL3 recipe as featuring a sensory profile more fencing to the traditional biscuit (GTF) fiber sample. Proceeding to perform the physicochemical and sensory ratings chosen sample to sample GTF. Obtaining the sample GL3 instrumentals; higher values humidity, activity of water, colour and texture, but lower radial growth during baking. With regard to the sensory evaluation, acceptability test results showed that the sample GL3 has a slightly pleasant acceptability for consumers, while the sample GTF has a nice acceptability for consumers. Conclusion has been getting a biscuit with reduced calorie content, but with degree of acceptability of slightly pleasant light. es_ES
dc.format.extent 20 es_ES
dc.language Español es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València es_ES
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Galletas light es_ES
dc.subject Sustitutos azúcar es_ES
dc.subject Sustitutos grasas es_ES
dc.subject Análisis preferencia es_ES
dc.subject.classification TECNOLOGIA DE ALIMENTOS es_ES
dc.subject.other Máster Universitario en Ciencia e Ingeniería de los Alimentos-Màster Universitari en Ciència i Enginyeria Dels Aliments es_ES
dc.title Diseño de desarrollo de una galleta light: valoración físico-química y sensorial es_ES
dc.type Tesis de máster es_ES
dc.rights.accessRights Cerrado es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Servicio de Alumnado - Servei d'Alumnat es_ES
dc.description.bibliographicCitation Javier Pisco, PDR. (2010). Diseño de desarrollo de una galleta light: valoración físico-química y sensorial. http://hdl.handle.net/10251/13274 es_ES
dc.description.accrualMethod Archivo delegado es_ES


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