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Microbial stabilisation of white wine by filtration through silica microparticles functionalised with natural antimicrobials

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Microbial stabilisation of white wine by filtration through silica microparticles functionalised with natural antimicrobials

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Ruiz Rico, M.; Garcia-Rios, E.; Barat Baviera, JM.; Guillamón Navarro, JM. (2021). Microbial stabilisation of white wine by filtration through silica microparticles functionalised with natural antimicrobials. LWT - Food Science and Technology. 149:1-9. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2021.111783

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/189736

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Título: Microbial stabilisation of white wine by filtration through silica microparticles functionalised with natural antimicrobials
Autor: Ruiz Rico, María Garcia-Rios, Estefani Barat Baviera, José Manuel Guillamón Navarro, José Manuel
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] During wine production and storage, undesired effects can appear mainly due to the microbiological activity of the present microorganisms leading to economic losses. Wine stabilisation is needed for controlling the ...[+]
Palabras clave: Acetic acid bacteria , Yeast , Lactic acid bacteria , Wine , Filtering material
Derechos de uso: Reconocimiento (by)
Fuente:
LWT - Food Science and Technology. (issn: 0023-6438 )
DOI: 10.1016/j.lwt.2021.111783
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.lwt.2021.111783
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2019-108722RB-C31/ES/APROVECHAMIENTO DE LA DIVERSIDAD GENETICA Y METABOLICA DENTRO DE LAS LEVADURAS DE VINO PARA MEJORAR LA ESTABILIDAD Y LA BIOACTIVIDAD DE LOS VINOS/
info:eu-repo/grantAgreement/GENERALITAT VALENCIANA//APOSTD%2F2019%2F118//CONTRATO POSDOCTORAL GVA-RUIZ RICO. PROYECTO: DESARROLLO DE NUEVOS SISTEMAS ANTIMICROBIANOS /
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/RTI2018-101599-B-C21/ES/DESARROLLO Y APLICACION DE SISTEMAS ANTIMICROBIANOS PARA LA INDUSTRIA ALIMENTARIA BASADOS EN SUPERFICIES FUNCIONALIZADAS Y SISTEMAS DE LIBERACION CONTROLADA/
info:eu-repo/grantAgreement/ISCIII//CD18CIII%2F00007/
Agradecimientos:
The authors gratefully acknowledge the financial support from the Ministerio de Ciencia, Innovacion y Universidades, the Agencia Estatal de Investigacion and FEDER-EU (Project RTI 2018-101599-B-C21 and ProjectPID ...[+]
Tipo: Artículo

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