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Thermodynamic analysis and modeling of water vapor adsorption isotherms of roasted specialty coffee (Coffee arabica L. cv. Colombia)

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Thermodynamic analysis and modeling of water vapor adsorption isotherms of roasted specialty coffee (Coffee arabica L. cv. Colombia)

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Collazos-Escobar, GA.; Gutiérrez-Guzmán, N.; Garcia-Perez, J.; Bon Corbín, J.; Váquiro-Herrera, HA. (2022). Thermodynamic analysis and modeling of water vapor adsorption isotherms of roasted specialty coffee (Coffee arabica L. cv. Colombia). LWT - Food Science and Technology. 160:1-10. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113335

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/193717

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Metadatos del ítem

Título: Thermodynamic analysis and modeling of water vapor adsorption isotherms of roasted specialty coffee (Coffee arabica L. cv. Colombia)
Autor: Collazos-Escobar, Gentil Andres Gutiérrez-Guzmán, Nelson Garcia-Perez, J.V. Bon Corbín, José Váquiro-Herrera, Henry A.
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The experimental assessment and computer modeling of the water vapor adsorption isotherms of roasted specialty coffee is addressed in this study. Thus, both coffee beans and ground coffee of medium (850 mu m) and fine ...[+]
Palabras clave: Coffee wet processing , Hygroscopicity , ATR-FTIR , Gibbs free energy , Entropy
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
LWT - Food Science and Technology. (issn: 0023-6438 )
DOI: 10.1016/j.lwt.2022.113335
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.113335
Agradecimientos:
The authors thank the Centro Surcolombiano de Investigacion en Cafe (CESURCAFE) of the Universidad Surcolombiana Neiva-Huila of Colombia and the Grupo de Analisis y Simulacion de Procesos Agroalimentarios (ASPA) of the ...[+]
Tipo: Artículo

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