- -

Antioxidant poly (lactic acid) films with rice straw extract for food packaging applications

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Antioxidant poly (lactic acid) films with rice straw extract for food packaging applications

Mostrar el registro completo del ítem

Vieira-De Freitas, PA.; Bas Gil, NJ.; González Martínez, MC.; Chiralt, A. (2022). Antioxidant poly (lactic acid) films with rice straw extract for food packaging applications. Food Packaging and Shelf Life. 34:1-12. https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2022.101003

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/197577

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Antioxidant poly (lactic acid) films with rice straw extract for food packaging applications
Autor: Vieira-De Freitas, Pedro Augusto Bas Gil, Nuria Julia González Martínez, María Consuelo Chiralt, A.
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Antioxidant PLA films incorporating 2%, 4% and 6% of phenol-rich extract from rice straw (RS) were obtained by melt blending and compression-moulding. Aqueous RS extract was obtained by a combined ultrasound-reflux ...[+]
Palabras clave: Phenolic compounds , Active food packaging , Bioactive extract , Release kinetics , Ultrasound extraction , Heating method
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Food Packaging and Shelf Life. (issn: 2214-2894 )
DOI: 10.1016/j.fpsl.2022.101003
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2022.101003
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2019-105207RB-I00/ES/USO DE ACIDOS FENOLICOS PARA LA OBTENCION DE MATERIALES MULTICAPA ACTIVOS PARA EL ENVASADO DE ALIMENTOS/
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//GRISOLIAP%2F2019%2F115//AYUDA SANTIAGO GRISOLIA PROYECTO VALORIZACION DE LA PAJA DE ARROZ/
Agradecimientos:
This work was supported by the Agencia Estatal de Investi gacion through project PID2019-105207RB-I00/AEI/10.13039/501100011033 and by Generalitat Valenciana [grant number GrisoliaP/2019/115] . Funding for open access ...[+]
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem