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Compositional, structural design and nutritional aspects of texture-modified foods for the elderly

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Compositional, structural design and nutritional aspects of texture-modified foods for the elderly

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Gallego Ibáñez, M.; Barat Baviera, JM.; Grau Meló, R.; Talens Oliag, P. (2022). Compositional, structural design and nutritional aspects of texture-modified foods for the elderly. Trends in Food Science & Technology. 119:152-163. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2021.12.008

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/197850

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Metadatos del ítem

Título: Compositional, structural design and nutritional aspects of texture-modified foods for the elderly
Autor: Gallego Ibáñez, Marta Barat Baviera, José Manuel Grau Meló, Raúl Talens Oliag, Pau
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Background: Texture-modified foods (TMF) are commonly used as a therapeutic strategy for people with chewing or swallowing difficulties such as the elderly, which is the fastest growing segment of the global population. ...[+]
Palabras clave: Texture modification , Food structure , Digestibility , Bioaccessibility , Elderly population
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Trends in Food Science & Technology. (issn: 0924-2244 )
DOI: 10.1016/j.tifs.2021.12.008
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.tifs.2021.12.008
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/RTI2018-098842-B-I00/ES/AVANCES EN EL DISEÑO DE ALIMENTOS CON TEXTURA MODIFICADA/
info:eu-repo/grantAgreement/UPV-VIN//PAID-10-19//Desarrollo de nuevos alimentos con textura modificada./
Agradecimientos:
Grant RTI2018-098842-B-I00 funded by MCIN/AEI/10.13039/501100011033 and by ERDF "A way of making Europe" is acknowledged. M.G. also gratefully thanks the postdoctoral grant (PAID-10-19) from the "Universitat Politecnica ...[+]
Tipo: Artículo

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