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High hydrostatic pressure treatment as an alternative to pasteurization to maintain bioactive compound content and texture in red sweet pepper

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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High hydrostatic pressure treatment as an alternative to pasteurization to maintain bioactive compound content and texture in red sweet pepper

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Hernández Carrión, M.; Hernando Hernando, MI.; Quiles Chuliá, MD. (2014). High hydrostatic pressure treatment as an alternative to pasteurization to maintain bioactive compound content and texture in red sweet pepper. Innovative Food Science & Emerging Technologies. 26:76-85. https://doi.org/10.1016/j.ifset.2014.06.004

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/109843

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Título: High hydrostatic pressure treatment as an alternative to pasteurization to maintain bioactive compound content and texture in red sweet pepper
Autor: Hernández Carrión, María Hernando Hernando, Mª Isabel Quiles Chuliá, Mª Desamparados
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Red sweet peppers (Capsicum annuum) are an excellent source of essential nutrients and bioactive compounds. High hydrostatic pressures (HHP) not only increase shelf-life but also maintain nutritional and organoleptic ...[+]
Palabras clave: Bioactive compound , High hydrostatic pressure , Microstructure , Pasteurization , Sweet pepper , Texture
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Innovative Food Science & Emerging Technologies. (issn: 1466-8564 )
DOI: 10.1016/j.ifset.2014.06.004
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.ifset.2014.06.004
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2011-30064-C02-02/ES/EFECTO DEL PROCESADO POR ALTAS PRESIONES SOBRE LA MICROESTRUCTURA DE VEGETALES CON ALTO CONTENIDO EN CAROTENOIDES./
Agradecimientos:
The authors wish to thank the Spanish Ministry of Science and Innovation for financial support (project AGL2011-30064-C02-02) and the Universitat Politecnica de Valencia (UPV) for the FPI grant awarded to Maria Hernandez ...[+]
Tipo: Artículo

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