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Influence of ultrasound application on both the osmotic pretreatment and subsequent convective drying of pineapple (Ananas comosus)

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Influence of ultrasound application on both the osmotic pretreatment and subsequent convective drying of pineapple (Ananas comosus)

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Correa, J.; Rasía, M.; Mulet Pons, A.; Cárcel Carrión, JA. (2017). Influence of ultrasound application on both the osmotic pretreatment and subsequent convective drying of pineapple (Ananas comosus). Innovative Food Science & Emerging Technologies. 41:284-291. https://doi.org/10.1016/j.ifset.2017.04.002

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/111791

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Título: Influence of ultrasound application on both the osmotic pretreatment and subsequent convective drying of pineapple (Ananas comosus)
Autor: Correa, J.L.G Rasía, M.C. Mulet Pons, Antonio Cárcel Carrión, Juan Andrés
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Ultrasound application represents an alternative means of improving heat and mass transfer. This study explored the combined application of ultrasound (US) during both the osmotic dehydration (OD) pretreatment and the ...[+]
Palabras clave: Ultrasonic , Kinetics , Diffusivity , Moisture transport , External resistance , Convective drying
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Innovative Food Science & Emerging Technologies. (issn: 1466-8564 )
DOI: 10.1016/j.ifset.2017.04.002
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.ifset.2017.04.002
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//PROMETEOII%2F2014%2F005/ES/Alimentos saludables y competitivos: intensificación de procesos de obtención%2Fpreservación de compuestos bioactivos. Secado e inactivación microbiana/enzimática asistida por ultrasonidos/
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//RTA2015-00060-C04-02/
Agradecimientos:
The authors would like to thank the Generalitat Valenciana, Spain, (PROMETEOII/2014/005), INIA (RTA2015-00060-C04-02) and CAPES (BEX 9496/11-4), CNPq (309346/2015-0) and FAPEMIG (CAG - APQ-01426-15), from Brazil, for the ...[+]
Tipo: Artículo

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