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Diffusion of nitrate and water in pork meat: Effect of the direction of the meat fiber

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Diffusion of nitrate and water in pork meat: Effect of the direction of the meat fiber

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Gómez, J.; Sanjuán Pellicer, MN.; Arnau, J.; Bon Corbín, J.; Clemente Polo, G. (2017). Diffusion of nitrate and water in pork meat: Effect of the direction of the meat fiber. Journal of Food Engineering. 214:69-78. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2017.06.028

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/112973

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Título: Diffusion of nitrate and water in pork meat: Effect of the direction of the meat fiber
Autor: Gómez, J. Sanjuán Pellicer, María Nieves Arnau, J. Bon Corbín, José Clemente Polo, Gabriela
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Fecha de fin de embargo: 2018-12-31
Resumen:
[EN] The effect of the direction of the meat fiber on the diffusion of sodium nitrate and water in Semimembranosus pork muscle during curing was studied at different temperatures. Nitrate and water diffusion were modelled ...[+]
Palabras clave: Meat , Curing , Diffusion , Direction of fiber , Nitrate , Water
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Journal of Food Engineering. (issn: 0260-8774 )
DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2017.06.028
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2017.06.028
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MEC//CSD2007-00016/ES/PRODUCTOS CARNICOS PARA EL SIGLO XXI: SEGUROS, NUTRITIVOS Y SALUDABLES/
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//PROMETEOII%2F2014%2F005/ES/Alimentos saludables y competitivos: intensificación de procesos de obtención%2Fpreservación de compuestos bioactivos. Secado e inactivación microbiana/enzimática asistida por ultrasonidos/
info:eu-repo/grantAgreement/GV//PROMETEOII%2F2014%2F005/
Agradecimientos:
The authors of this paper acknowledge the financial support from Spanish Government ("Ministerio de Educacion y Cultura", CONSOLIDER INGENIO 2010, CSD2007-00016) and from the Valencian Government ("Generalitat Valenciana", ...[+]
Tipo: Artículo

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