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Willingness to pay for cultural attributes in handmade chocolates from the Chontalpa region, Tabasco, México

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Willingness to pay for cultural attributes in handmade chocolates from the Chontalpa region, Tabasco, México

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dc.contributor.author Jaramillo-Villanueva, José Luis es_ES
dc.contributor.author Córdova-Lázaro, Cristóbal Enrique es_ES
dc.contributor.author Córdoba-Ávalos, Víctor es_ES
dc.coverage.spatial east=-93.4797752; north=17.6649793; name=Estacion Chontalpa, Chontalpa, Tab., Mèxic es_ES
dc.date.accessioned 2019-01-14T09:08:48Z
dc.date.available 2019-01-14T09:08:48Z
dc.date.issued 2019-01-04
dc.identifier.issn 1578-0732
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/115374
dc.description.abstract [EN] The objective was to determine the willingness to pay a price premium from consumers for artisanal chocolates. The data was obtained from a survey of household heads. Artisanal chocolate incorporates knowledge transmitted by generations, which resulted in the possibility of adding value. 55 % of the interviewed know and consume bitter and semi-bitter handmade chocolates, and 92% would be willing to pay a premium. The significant variables (p ≤ 0.05) that explain the DAP a premium are schooling, household income, the quality of the cocoa and the type of toast. es_ES
dc.description.abstract [ES] El objetivo fue determinar la disponibilidad a pagar un sobreprecio por parte de los consumidores por chocolates artesanales. Los datos se obtuvieron de encuesta a jefas(es) de hogar. El chocolate artesanal incorpora saberes transmitidos por generaciones, lo que resulta en la posibilidad de agregación de valor. El 55 % de los habitantes conoce y consume chocolates amargos y semiamargos artesanales, y el 92 % estaría dispuesto a pagar un sobreprecio. Las variables significativas (p ≤ 0,05) que explican la DAP un sobreprecio son la escolaridad, el nivel de ingreso, la calidad del cacao y el tipo de tostado. es_ES
dc.language Español es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València
dc.relation.ispartof Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics
dc.rights Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd) es_ES
dc.subject Cacao es_ES
dc.subject Chocolates artesanales es_ES
dc.subject Disponibilidad a pagar es_ES
dc.subject Saberes locales es_ES
dc.subject Cocoa es_ES
dc.subject Handmade chocolates es_ES
dc.subject Local knowledge es_ES
dc.subject Willingness to pay es_ES
dc.title Willingness to pay for cultural attributes in handmade chocolates from the Chontalpa region, Tabasco, México es_ES
dc.title.alternative Disponibilidad a pagar por atributos culturales en chocolates caseros artesanales de la región de la Chontalpa, Tabasco, México es_ES
dc.type Artículo es_ES
dc.date.updated 2019-01-14T08:18:55Z
dc.identifier.doi 10.7201/earn.2018.02.03
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.description.bibliographicCitation Jaramillo-Villanueva, JL.; Córdova-Lázaro, CE.; Córdoba-Ávalos, V. (2019). Willingness to pay for cultural attributes in handmade chocolates from the Chontalpa region, Tabasco, México. Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics. 18(2):53-73. https://doi.org/10.7201/earn.2018.02.03 es_ES
dc.description.accrualMethod SWORD es_ES
dc.relation.publisherversion https://doi.org/10.7201/earn.2018.02.03 es_ES
dc.description.upvformatpinicio 53 es_ES
dc.description.upvformatpfin 73 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.description.volume 18
dc.description.issue 2
dc.identifier.eissn 2174-7350


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