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The choice of the optimal calendar for Canary tomato exports

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The choice of the optimal calendar for Canary tomato exports

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dc.contributor.author Cáceres-Hernández, José Juan es_ES
dc.contributor.author Ramos-Henríquez, José Manuel es_ES
dc.contributor.author González-Gómez, José Ignacio es_ES
dc.contributor.author Martín-Rodríguez, Gloria es_ES
dc.contributor.author Morini-Marrero, Sandra es_ES
dc.coverage.spatial east=-16.629130400000008; north=28.29156369999999; name=La Orotava, Santa Cruz de Tenerife, Espanya es_ES
dc.date.accessioned 2019-03-06T08:53:37Z
dc.date.available 2019-03-06T08:53:37Z
dc.date.issued 2011-10-14
dc.identifier.issn 1578-0732
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/117713
dc.description.abstract [EN] A procedure is proposed to determine the optimal beginning and ending weeks of the tomato export period for a Canary farm. The weekly man-hours dedicated to each one the activities are the main element to evaluate both fixed cultivation costs, for the whole season, and also variable cultivation costs, accordingly to the campaign’s week. However, the weekly costs of packaging and commercialization are mainly associated to export levels. The optimal export period is determined by using estimates of the weekly tomato production exported to the European markets, and of the corresponding weekly prices at these destination markets. es_ES
dc.description.abstract [ES] Se formula un procedimiento para determinar el momento óptimo de inicio y final de la campaña exportadora de una explotación dedicada al cultivo de tomate en Canarias. Las horas semanales de trabajo en tareas de cultivo constituyen el elemento fundamental para evaluar los costes fijos, para el conjunto de la campaña, y variables, según la semana del periodo de exportación; mientras que los costes semanales de empaquetado y comercialización están más directamente asociados al volumen producido. Los volúmenes semanales exportados a los mercados europeos, así como las cotizaciones semanales obtenidas por el fruto, permiten determinar el periodo óptimo de exportación. es_ES
dc.language Español es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València
dc.relation.ispartof Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Canarias es_ES
dc.subject Costes es_ES
dc.subject Exportación es_ES
dc.subject Precios es_ES
dc.subject Tomate es_ES
dc.subject Canary Islands es_ES
dc.subject Costs es_ES
dc.subject Exports es_ES
dc.subject Prices es_ES
dc.subject Tomato es_ES
dc.title The choice of the optimal calendar for Canary tomato exports es_ES
dc.title.alternative Elección del calendario óptimo de exportación del tomate canario es_ES
dc.type Artículo es_ES
dc.date.updated 2019-03-05T13:31:44Z
dc.identifier.doi 10.7201/earn.2009.02.05
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.description.bibliographicCitation Cáceres-Hernández, JJ.; Ramos-Henríquez, JM.; González-Gómez, JI.; Martín-Rodríguez, G.; Morini-Marrero, S. (2011). The choice of the optimal calendar for Canary tomato exports. Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics. 9(2):105-124. https://doi.org/10.7201/earn.2009.02.05 es_ES
dc.description.accrualMethod SWORD es_ES
dc.relation.publisherversion https://doi.org/10.7201/earn.2009.02.05 es_ES
dc.description.upvformatpinicio 105 es_ES
dc.description.upvformatpfin 124 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.description.volume 9
dc.description.issue 2
dc.identifier.eissn 2174-7350


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