- -

Phenolics content, fruit flesh colour and browning in cultivated eggplant, wild relatives and interspecific hybrids and implications for fruit quality breeding

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Phenolics content, fruit flesh colour and browning in cultivated eggplant, wild relatives and interspecific hybrids and implications for fruit quality breeding

Mostrar el registro completo del ítem

Kaushik, P.; Gramazio, P.; Vilanova Navarro, S.; Raigón Jiménez, MD.; Prohens Tomás, J.; Plazas Ávila, MDLO. (2017). Phenolics content, fruit flesh colour and browning in cultivated eggplant, wild relatives and interspecific hybrids and implications for fruit quality breeding. Food Research International. 102:392-401. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.09.028

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/119855

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Phenolics content, fruit flesh colour and browning in cultivated eggplant, wild relatives and interspecific hybrids and implications for fruit quality breeding
Autor: Kaushik, Prashant Gramazio, Pietro Vilanova Navarro, Santiago Raigón Jiménez, Mª Dolores Prohens Tomás, Jaime Plazas Ávila, María de la O
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Química - Departament de Química
Universitat Politècnica de València. Departamento de Biotecnología - Departament de Biotecnologia
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Conservación y Mejora de la Agrodiversidad Valenciana - Institut Universitari de Conservació i Millora de l'Agrodiversitat Valenciana
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Increasing the content in bioactive phenolics in the eggplant (Satanum melongena) fruit is of interest, but may result in enhanced browning. We evaluated six varieties of S. melongena, 22 accessions of wild related ...[+]
Palabras clave: Browning , Chlorogenic acid , Hybrids , Phenolics , Solana melongena , Wild species
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Food Research International. (issn: 0963-9969 )
DOI: 10.1016/j.foodres.2017.09.028
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.09.028
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/EC/H2020/677379/EU/Linking genetic resources, genomes and phenotypes of Solanaceous crops/
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2015-64755-R/ES/MEJORA GENETICA DE LA CALIDAD FUNCIONAL Y APARENTE DE LA BERENJENA/
info:eu-repo/grantAgreement/Government of Norway//GS13044/
info:eu-repo/grantAgreement/Government of Norway//GS17011/
Agradecimientos:
This work has been funded in part by the initiative "Adapting Agriculture to Climate Change: Collecting, Protecting and Preparing Crop Wild Relatives", which is supported by the Government of Norway (GS13044 and GS17011). ...[+]
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem