- -

Monitoring strategies for quality control of agricultural products using visible and near-infrared spectroscopy: A review

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Monitoring strategies for quality control of agricultural products using visible and near-infrared spectroscopy: A review

Mostrar el registro completo del ítem

Cortes-Lopez, V.; Blasco Ivars, J.; Aleixos Borrás, MN.; Cubero-García, S.; Talens Oliag, P. (2019). Monitoring strategies for quality control of agricultural products using visible and near-infrared spectroscopy: A review. Trends in Food Science & Technology. 85:138-148. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2019.01.015

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/137415

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Monitoring strategies for quality control of agricultural products using visible and near-infrared spectroscopy: A review
Autor: Cortes-Lopez, Victoria BLASCO IVARS, JOSE Aleixos Borrás, María Nuria Cubero-García, Sergio Talens Oliag, Pau
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Mecanización y Tecnología Agraria - Departament de Mecanització i Tecnologia Agrària
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Departamento de Ingeniería Gráfica - Departament d'Enginyeria Gràfica
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Background: The increasing demand for quality assurance in agro-food production requires sophisticated analytical methods for in-line quality control. One of these techniques is visible and near-infrared (VIS-NIR) ...[+]
Palabras clave: Vis-NIR spectroscopy , In-line , Off-line , Chemometrics , Quantification , Qualification
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Trends in Food Science & Technology. (issn: 0924-2244 )
DOI: 10.1016/j.tifs.2019.01.015
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.tifs.2019.01.015
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MECD//FPU13%2F04202/ES/FPU13%2F04202/
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//RTA2015-00078-00-00/ES/Sistemas no destructivos para la determinación automática de la calidad interna de frutas en línea utilizando métodos ópticos e información espectral/
Agradecimientos:
This work was partially funded by INIA and FEDER funds through research project RTA2015-00078-00-00.Victoria Cortés López thanks the Spanish Ministry of Education, Culture and Sports for the FPU grant (FPU13/04202).
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem