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Fast detection of cocoa shell in cocoa powders by near infrared spectroscopy and multivariate analysis

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Fast detection of cocoa shell in cocoa powders by near infrared spectroscopy and multivariate analysis

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Quelal-Vásconez, MA.; Lerma-García, MJ.; Pérez-Esteve, É.; Arnau-Bonachera, A.; Barat Baviera, JM.; Talens Oliag, P. (2019). Fast detection of cocoa shell in cocoa powders by near infrared spectroscopy and multivariate analysis. Food Control. 99:68-72. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2018.12.028

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/145563

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Título: Fast detection of cocoa shell in cocoa powders by near infrared spectroscopy and multivariate analysis
Autor: Quelal-Vásconez, Maribel Alexandra Lerma-García, María Jesús Pérez-Esteve, Édgar Arnau-Bonachera, Alberto Barat Baviera, José Manuel Talens Oliag, Pau
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Ciencia Animal - Departament de Ciència Animal
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Cocoa shell must be removed from the cocoa bean before or after the roasting process. In the case of a low efficient peeling process or the intentional addition of cocoa shell to cocoa products (i.e. cocoa powders) ...[+]
Palabras clave: Cocoa powder , Cocoa shell , NIR , PLS , PLS-DA
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Food Control. (issn: 0956-7135 )
DOI: 10.1016/j.foodcont.2018.12.028
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2018.12.028
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//RTC-2016-5241-2/ES/Estudio de la relación entre variables de procesado y cambios en la composición nutricional y perfil funcional del cacao en polvo. Desarrollo de una metodología predictiva aplicada al procesamiento/
Agradecimientos:
The authors wish to acknowledge the financial assistance provided the Spanish Government and European Regional Development Fund (Project RTC-2016-5241-2). M. A. Quelal thanks the Ministry of Higher Education, Science, ...[+]
Tipo: Artículo

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