- -

Use of ultrasound for the characterization and correction of textural defects in dry-cured ham

RiuNet: Institutional repository of the Polithecnic University of Valencia

Share/Send to

Cited by

Statistics

Use of ultrasound for the characterization and correction of textural defects in dry-cured ham

Show full item record

Contreras Ruiz, M. (2020). Use of ultrasound for the characterization and correction of textural defects in dry-cured ham [Tesis doctoral no publicada]. Universitat Politècnica de València. https://doi.org/10.4995/Thesis/10251/153142

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/153142

Files in this item

Item Metadata

Title: Use of ultrasound for the characterization and correction of textural defects in dry-cured ham
Author: Contreras Ruiz, Marina
Director(s): Benedito Fort, José Javier García Pérez, José Vicente
UPV Unit: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Read date / Event date:
2020-09-22
Issued date:
Abstract:
[EN] Dry-cured ham is a product highly appreciated by consumers, nevertheless, there are a large number of manufacturing process-related parameters, as well as ham intrinsic factors, that compromise its final quality. ...[+]


[ES] El jamón curado es un producto muy apreciado por los consumidores, sin embargo, existen numerosos parámetros relacionados con el procesado, así como factores intrínsecos del jamón, que comprometen su calidad final. ...[+]


[CA] El pernil curat és un producte molt apreciat pels consumidors, no obstant això, existeixen nombrosos paràmetres relacionats amb el processament, així com factors intrínsecs del pernil, que comprometen la seua qualitat ...[+]
Subjects: Dry-cured ham , Texture , Pastiness , Microstructure , Ultrasound , Mild thermal treatment.
Copyrigths: Reserva de todos los derechos
DOI: 10.4995/Thesis/10251/153142
Publisher:
Universitat Politècnica de València
Project ID:
UPV/RTA2013-00030- C03-02
UPV/RTA2017-00024-C04-03
Thanks:
Gracias a la Universitat Politècnica de València por concederme la beca para realizar mis estudios de doctorado, así como a los proyectos de investigación en los que he participado (RTA2013-00030-C03-02 y RTA2017-00024-C04-03)[+]
Type: Tesis doctoral

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record