- -

Selección y mejora de ecotipos de pimiento (Capsicum sp.) para agricultura sostenible y calidad nutricional y organoléptica

RiuNet: Institutional repository of the Polithecnic University of Valencia

Share/Send to

Cited by

Statistics

Selección y mejora de ecotipos de pimiento (Capsicum sp.) para agricultura sostenible y calidad nutricional y organoléptica

Show full item record

Ribes Moya, AM. (2020). Selección y mejora de ecotipos de pimiento (Capsicum sp.) para agricultura sostenible y calidad nutricional y organoléptica [Tesis doctoral]. Universitat Politècnica de València. https://doi.org/10.4995/Thesis/10251/159886

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/159886

Files in this item

Item Metadata

Title: Selección y mejora de ecotipos de pimiento (Capsicum sp.) para agricultura sostenible y calidad nutricional y organoléptica
Author: Ribes Moya, Ana María
Director(s): Raigón Jiménez, Mª Dolores Rodríguez Burruezo, Adrián
UPV Unit: Universitat Politècnica de València. Departamento de Biotecnología - Departament de Biotecnologia
Read date / Event date:
2020-12-21
Issued date:
Abstract:
[ES] La actual problemática medioambiental está demandando sistemas de producción más sostenibles, como los de la agricultura ecológica. Una buena alternativa para estos sistemas son las variedades tradicionales de pimiento, ...[+]


[CA] L'actual problemàtica mediambiental està demandant sistemes de producció més sostenibles, com els de l'agricultura ecològica. Una bona alternativa per a aquests sistemes són les varietats tradicionals de pebrot, amb ...[+]


[EN] The current environmental problem is demanding more sustainable production systems, such as organic farming. A good alternative for these systems are the traditional varieties of pepper, with characteristic quality ...[+]
Subjects: Apigenin , Myricetin , Luteolin , Quercetin , Carotenoids , Volatile compounds , Phenolic compounds , Ascorbic acid , Ecological agriculture , Agrodiversity , Antioxidants , Antioxidantes , Aroma , Variedades tradicionales , Interacción ambiental , Agrodiversidad , Agricultura ecológica , Ácido ascórbico , Compuestos fenólicos , Carotenoides , Compuestos volátiles , Quercetina , Luteolina , Miricetina , Apigenina , Kaempferol , HPLC , HS-SPME
Copyrigths: Reserva de todos los derechos
DOI: 10.4995/Thesis/10251/159886
Publisher:
Universitat Politècnica de València
Thanks:
Authors thank seeds providers included in Table 1, like P.W. Bosland, S. Lanteri, François Jourdan, I. Ruiz de Galarreta and the different Regulatory Boards of the PDOs and GPIs included in this study. Authors also thank ...[+]
Type: Tesis doctoral

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record