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Analysis of factors for the creation of mobile applications for the decrease of food waste

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Analysis of factors for the creation of mobile applications for the decrease of food waste

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dc.contributor.advisor Miguel Molina, María Blanca de es_ES
dc.contributor.advisor García Sabater, José Pedro es_ES
dc.contributor.author Jurado Carrera, Emily Nicole es_ES
dc.coverage.spatial east=-61.32685350000001; north=-4.4420385; name=Beruri - State of Amazonas, 69430-000, Brasil es_ES
dc.date.accessioned 2021-10-15T07:18:16Z
dc.date.available 2021-10-15T07:18:16Z
dc.date.created 2021-09-29
dc.date.issued 2021-10-15 es_ES
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/174757
dc.description.abstract [EN] The Master thesis will address the previous analyses needed for the design and implementation of a mobile application that promotes the reduction of food waste. Through the application, restaurants and supermarkets will be able to offer quality food at a lower price, reducing the waste of food in good condition at the end of its service. At the same time, users will be able to save money and discover new flavours. The work will start with the analysis of the factors which explain success and failure and that were present in previous mobile applications. This analysis will include social, economic, demographic and technological analysis. The results will then be used to avoid failure and incorporate success factors in the creation of a mobile application for the Latin American market. A market analysis and the study of commercial partners will be carried out for two types of business models, which will be explored. The first model will be for-profit, implementing the application with a delivery service, where the profit will be a percentage to be determined for each unit purchased. The second business model will be non-profit, based on donations, creating a collection and consumption centre where low-income people can enjoy a decent meal. es_ES
dc.description.abstract [ES] La tesis de maestría abordará los análisis previos necesarios para el diseño e implementación de una aplicación móvil que promueva la reducción del desperdicio de alimentos. A través de la aplicación, restaurantes y supermercados podrán ofrecer alimentos de calidad a menor precio, reduciendo el desperdicio de alimentos en buen estado al finalizar su servicio. Al mismo tiempo, los usuarios podrán ahorrar dinero y descubrir nuevos sabores. El trabajo comenzará con el análisis de los factores que explican el éxito y el fracaso y que estaban presentes en aplicaciones móviles anteriores. Este análisis incluirá análisis social, económico, demográfico y tecnológico. Luego, los resultados se utilizarán para evitar fallos e incorporar factores de éxito en la creación de una aplicación móvil para el mercado latinoamericano. Se realizará un análisis de mercado y el estudio de socios comerciales para dos tipos de modelos de negocio, que serán explorados. El primer modelo será lucrativo, implementando la aplicación con un servicio de entrega, donde la ganancia será un porcentaje a determinar por cada unidad comprada. El segundo modelo de negocio será sin ánimo de lucro, basado en donaciones, creando un centro de acopio y consumo donde las personas de escasos recursos puedan disfrutar de una comida digna. es_ES
dc.format.extent 136 es_ES
dc.language Inglés es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València es_ES
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Mobile app es_ES
dc.subject Waste of food es_ES
dc.subject Business model es_ES
dc.subject Latin America es_ES
dc.subject Aplicación móvil es_ES
dc.subject Desperdicio de comida es_ES
dc.subject Modelo de negocio es_ES
dc.subject Latinoamérica es_ES
dc.subject.classification ORGANIZACION DE EMPRESAS es_ES
dc.subject.other Máster Universitario en Gestión de Empresas, Productos y Servicios-Màster Universitari en Gestió D'Empreses, Productes i Serveis es_ES
dc.title Analysis of factors for the creation of mobile applications for the decrease of food waste es_ES
dc.type Tesis de máster es_ES
dc.rights.accessRights Cerrado es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Facultad de Administración y Dirección de Empresas - Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingenieros Industriales - Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Organización de Empresas - Departament d'Organització d'Empreses es_ES
dc.description.bibliographicCitation Jurado Carrera, EN. (2021). Analysis of factors for the creation of mobile applications for the decrease of food waste. Universitat Politècnica de València. http://hdl.handle.net/10251/174757 es_ES
dc.description.accrualMethod TFGM es_ES
dc.relation.pasarela TFGM\140457 es_ES


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