- -

Moderate and severe water stress effects on morphological and biochemical traits in a set of pepino (Solanum muricatum) cultivars

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Moderate and severe water stress effects on morphological and biochemical traits in a set of pepino (Solanum muricatum) cultivars

Mostrar el registro completo del ítem

Pacheco, J.; Plazas Ávila, MDLO.; Pettinai, I.; Landa-Faz, A.; González-Orenga, S.; Boscaiu, M.; Soler Aleixandre, S.... (2021). Moderate and severe water stress effects on morphological and biochemical traits in a set of pepino (Solanum muricatum) cultivars. Scientia Horticulturae. 284:1-11. https://doi.org/10.1016/j.scienta.2021.110143

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/182277

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Moderate and severe water stress effects on morphological and biochemical traits in a set of pepino (Solanum muricatum) cultivars
Autor: Pacheco, Juan Plazas Ávila, María de la O Pettinai, Ilaria Landa-Faz, Anbu González-Orenga, Sara Boscaiu, Monica Soler Aleixandre, Salvador Prohens Tomás, Jaime Vicente, Oscar Gramazio, Pietro
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Biotecnología - Departament de Biotecnologia
Universitat Politècnica de València. Departamento de Ecosistemas Agroforestales - Departament d'Ecosistemes Agroforestals
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario Mixto de Biología Molecular y Celular de Plantas - Institut Universitari Mixt de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The pepino (Solanum muricatum) is a neglected crop from the Andean region with potential for expansion to many areas of the world. However, there is a lack of studies in pepino related to its response to water stress. ...[+]
Palabras clave: Solanum muricatum , Drought , Water stress , Photosynthetic pigments , Ions , Osmolytes , Antioxidant compounds
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Scientia Horticulturae. (issn: 0304-4238 )
DOI: 10.1016/j.scienta.2021.110143
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.scienta.2021.110143
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/JSPS//FY2019/
info:eu-repo/grantAgreement/UPV//20200268/
info:eu-repo/grantAgreement/JSPS//P19105/
Agradecimientos:
This work has been funded by Universitat Politecnica de Valencia (research line 20200268). Pietro Gramazio is grateful to Japan Society for the Promotion of Science for a post-doctoral grant (P19105, FY2019 JSPS Postdoctoral ...[+]
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem