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Valorization of Rice Straw into Cellulose Microfibers for the Reinforcement of Thermoplastic Corn Starch Films

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Valorization of Rice Straw into Cellulose Microfibers for the Reinforcement of Thermoplastic Corn Starch Films

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Vieira-De Freitas, PA.; La Fuente Arias, CI.; Torres-Giner, S.; González Martínez, MC.; Chiralt Boix, MA. (2021). Valorization of Rice Straw into Cellulose Microfibers for the Reinforcement of Thermoplastic Corn Starch Films. Applied Sciences. 11(18):1-20. https://doi.org/10.3390/app11188433

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/182379

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Título: Valorization of Rice Straw into Cellulose Microfibers for the Reinforcement of Thermoplastic Corn Starch Films
Autor: Vieira-De Freitas, Pedro Augusto La Fuente Arias, Carla I. Torres-Giner, S. González Martínez, María Consuelo Chiralt Boix, Mª Amparo
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] In the present study, agro-food waste derived rice straw (RS) was valorized into cellulose microfi-bers (CMFs) using a green process of combined ultrasound and heating treatments and were, thereafter, used to improve ...[+]
Palabras clave: Waste valorization , Rice straw , Thermoplastic starch , Cellulose , Thermal modification , Microcomposites
Derechos de uso: Reconocimiento (by)
Fuente:
Applied Sciences. (eissn: 2076-3417 )
DOI: 10.3390/app11188433
Editorial:
MDPI AG
Versión del editor: https://doi.org/10.3390/app11188433
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2019-105207RB-I00/ES/USO DE ACIDOS FENOLICOS PARA LA OBTENCION DE MATERIALES MULTICAPA ACTIVOS PARA EL ENVASADO DE ALIMENTOS/
info:eu-repo/grantAgreement/FAPESP//2020%2F10498-0/
info:eu-repo/grantAgreement/GENERALITAT VALENCIANA//GRISOLIAP%2F2019%2F115//AYUDA SANTIAGO GRISOLIA PROYECTO VALORIZACION DE LA PAJA DE ARROZ/
info:eu-repo/grantAgreement/AGENCIA ESTATAL DE INVESTIGACION//RYC2019-027784-I//AYUDA ADICIONAL RAMON Y CAJAL/
Agradecimientos:
This research was funded by Spanish Ministry of Science and Innovation (MICI), grant number PID2019-105207RB-I00.
Tipo: Artículo

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