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Isolation and characterisation of autochthonous Saccharomyces cerevisiae from 'Pago' Merlot wines of Utiel-Requena (Spain) origin

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Isolation and characterisation of autochthonous Saccharomyces cerevisiae from 'Pago' Merlot wines of Utiel-Requena (Spain) origin

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Ut, C.; Berbegal, C.; Lizama Abad, V.; Polo, L.; García Esparza, MJ.; Andrés, L.; Pardo, I.... (2022). Isolation and characterisation of autochthonous Saccharomyces cerevisiae from 'Pago' Merlot wines of Utiel-Requena (Spain) origin. Australian Journal of Grape and Wine Research. 28(3):330-346. https://doi.org/10.1111/ajgw.12536

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/183539

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Título: Isolation and characterisation of autochthonous Saccharomyces cerevisiae from 'Pago' Merlot wines of Utiel-Requena (Spain) origin
Autor: Ut, Carmen-Steliana Berbegal, C. Lizama Abad, Victoria Polo, Lorena García Esparza, Mª José Andrés, L. Pardo, I. Alvarez Cano, María Inmaculada
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Departamento de Proyectos de Ingeniería - Departament de Projectes d'Enginyeria
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Background and Aims To achieve both the control of the undesirable yeasts and the improvement of the characteristics of Merlot 'Pago' wines, Saccharomyces cerevisiae yeast diversity was investigated in a spontaneous ...[+]
Palabras clave: Aroma compounds , Colour parameters , Saccharomyces cerevisiae , Sensory evaluation , Yeast characterisation
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Australian Journal of Grape and Wine Research. (issn: 1322-7130 )
DOI: 10.1111/ajgw.12536
Editorial:
Blackwell Publishing
Versión del editor: https://doi.org/10.1111/ajgw.12536
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/IVACE//IFIDUA%2F2015%2F13/
Agradecimientos:
This work was supported by the Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial (IVACE) (Ref: IFIDUA/2015/13). The authors thank the winery ChozasCarrascal (San Antonio de Requena, Spain) for providing samples, grape ...[+]
Tipo: Artículo

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