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dc.contributor.advisor | Giménez Chornet, Vicent | es_ES |
dc.contributor.author | López Dolz, Ruth | es_ES |
dc.date.accessioned | 2022-09-13T08:58:33Z | |
dc.date.available | 2022-09-13T08:58:33Z | |
dc.date.created | 2022-07-22 | |
dc.date.issued | 2022-09-13 | es_ES |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10251/185880 | |
dc.description.abstract | [CA] La turismefòbia és un fenomen cada vegada més estés dins el turisme de masses. Una percepció dels locals cap als turistes difícil de corregir. Una sensació d'irritabilitat per part dels amfitrions que si es pot prevenir si la destinació pren mesures qualitatives i quantitatives a temps. L'activitat turística va arribar a Menorca de manera tardana, i des de la seua arribada, la societat menorquina i les institucions, s'ha sabut mantenir un equilibri entre economia, societat i medi ambient, valors cracterístics del turisme responsable. Menorca està a temps de prevenir la turismefòbia. Dissenyar un producte cultural, una activitat que es duga a terme a llarg termini, amb el patrimoni del lloc com a contingut i temàtica i dirigit a la pròpia població local, on es col·loca al local com a visitant del patrimoni del qual forma part, és un mètode que fa conscient al local sobre el seu paper com a consumidor del seu propi patrimoni. Apropar el patrimoni al local el col.loca com a visitant local i el fa empatitzar amb el visitant forà. A més fer valdre el patrimoni dins la societat local, crea un vincle sa entre aquests. El producte cultural creat per a la societat menorquina és una mesura complementaria, quantitativa i preventiva de la turismefòbia. | es_ES |
dc.description.abstract | [ES] La turismofobia es un fenómeno cada vez más extendido dentro del turismo de masas. Una percepción de los locales hacia los turistas difícil de corregir. Una sensación de irritabilidad por parte de los anfitriones que si se puede prevenir si el destino toma medidas cualitativas y cuantitativas a tiempo. La actividad turística llegó a Menorca de manera tardía, y desde su llegada, la sociedad menorquina y las instituciones, se ha sabido mantener un equilibrio entre economía, sociedad y medio ambiente, valores característicos del turismo responsable. Menorca está a tiempo de prevenir la turismofobia. Diseñar un producto cultural, una actividad que se lleve a cabo a largo plazo, con el patrimonio del lugar como contenido y temática y dirigido a la propia población local, donde se coloca al local como visitante del patrimonio del cual forma parte, es un método que hace consciente al local sobre su papel como consumidor de su propio patrimonio. Acercar el patrimonio al local lo coloca como visitante local y lo hace empatizar con el visitante foráneo. Además hacer valer el patrimonio dentro de la sociedad local, crea un vínculo sano entre estos. El producto cultural creado para la sociedad menorquina es una medida complementaría, cuantitativa y preventiva de la turismofobia. | es_ES |
dc.description.abstract | [EN] Tourismophobia is an increasingly widespread phenomenon within mass tourism. A perception of locals towards tourists difficult to correct. A feeling of irritability on the part of the hosts that can be prevented if the destination takes qualitative and quantitative measures in time. Tourist activity arrived in Menorca late, and since its arrival, Menorcan society and institutions have known how to maintain a balance between economy, society and the environment, characteristic values ¿¿of responsible tourism. Menorca is in time to prevent tourismophobia. Creating a cultural product, an activity that is carried out in the long term, with the heritage of the place as content and theme and aimed at the local population itself, where the local is placed as a visitor of the heritage of which he is a part, is a method that makes the local aware of its role as a consumer of its own heritage. Bringing heritage closer to the local places it as a local visitor and makes it empathize with the foreign visitor. In addition, asserting heritage within local society creates a healthy link between them. The cultural product created for Menorcan society is a complementary, quantitative and preventive measure of tourismephobia. | es_ES |
dc.format.extent | 118 | es_ES |
dc.language | Catalán | es_ES |
dc.publisher | Universitat Politècnica de València | es_ES |
dc.rights | Reserva de todos los derechos | es_ES |
dc.subject | Producto cultural | es_ES |
dc.subject | Turismo responsable | es_ES |
dc.subject | Turismo de masas | es_ES |
dc.subject | Turismofobia | es_ES |
dc.subject | Turismefòbia | es_ES |
dc.subject | Turisme de masses | es_ES |
dc.subject | Turisme responsable | es_ES |
dc.subject | Producte cultural | es_ES |
dc.subject | Tourismephobia | es_ES |
dc.subject | Mass tourism | es_ES |
dc.subject | Responsible tourism | es_ES |
dc.subject | Cultural product | es_ES |
dc.subject.classification | BIBLIOTECONOMIA Y DOCUMENTACION | es_ES |
dc.subject.other | Máster Universitario en Gestión Cultural-Màster Universitari en Gestió Cultural | es_ES |
dc.title | L'apropament cultural com a resposta a la turismefòbia | es_ES |
dc.title.alternative | El acercamiento cultural como respuesta a la turismofobia | es_ES |
dc.title.alternative | The cultural approach as a response to overtourism | es_ES |
dc.type | Tesis de máster | es_ES |
dc.rights.accessRights | Cerrado | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Departamento de Comunicación Audiovisual, Documentación e Historia del Arte - Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l'Art | es_ES |
dc.description.bibliographicCitation | López Dolz, R. (2022). L'apropament cultural com a resposta a la turismefòbia. Universitat Politècnica de València. http://hdl.handle.net/10251/185880 | es_ES |
dc.description.accrualMethod | TFGM | es_ES |
dc.relation.pasarela | TFGM\148706 | es_ES |