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Physiological and Molecular Characterization of the Differential Response of Broccoli (Brassica oleracea var. Italica) Cultivars Reveals Limiting Factors for Broccoli Tolerance to Drought Stress

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Physiological and Molecular Characterization of the Differential Response of Broccoli (Brassica oleracea var. Italica) Cultivars Reveals Limiting Factors for Broccoli Tolerance to Drought Stress

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Chevilly-Tena, S.; Dolz-Edo, L.; López-Nicolás, JM.; Morcillo, L.; Vilagrosa, A.; Yenush, L.; Mulet, JM. (2021). Physiological and Molecular Characterization of the Differential Response of Broccoli (Brassica oleracea var. Italica) Cultivars Reveals Limiting Factors for Broccoli Tolerance to Drought Stress. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 69(35):10394-10404. https://doi.org/10.1021/acs.jafc.1c03421

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/186156

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Título: Physiological and Molecular Characterization of the Differential Response of Broccoli (Brassica oleracea var. Italica) Cultivars Reveals Limiting Factors for Broccoli Tolerance to Drought Stress
Autor: Chevilly-Tena, Sergio Dolz-Edo, Laura López-Nicolás, José M. Morcillo, Luna Vilagrosa, Alberto Yenush, Lynne Mulet, José Miguel
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Biotecnología - Departament de Biotecnologia
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario Mixto de Biología Molecular y Celular de Plantas - Institut Universitari Mixt de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Broccoli is a cruciferous crop rich in health-promoting metabolites. Due to several factors, including anthropogenic global warming, aridity is increasing in many cultivation areas. There is a great demand to characterize ...[+]
Palabras clave: Broccoli , Drought stress , Plant hormones , Essential amino acids , Primary metabolites
Derechos de uso: Reconocimiento (by)
Fuente:
Journal of Agricultural and Food Chemistry. (issn: 0021-8561 )
DOI: 10.1021/acs.jafc.1c03421
Editorial:
American Chemical Society
Versión del editor: https://doi.org/10.1021/acs.jafc.1c03421
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//PTA2019-018094/
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//PROMETEO%2F2019%2F110/
info:eu-repo/grantAgreement/AGENCIA ESTATAL DE INVESTIGACION//RTC-2017-6468-2-AR//APROXIMACIONES MOLECULARES PARA INCREMENTAR LA TOLERANCIA A SALINIDAD Y SEQUIA DEL BROCOLI/
info:eu-repo/grantAgreement/ //FPU19%2F01977//AYUDA PREDOCTORAL FPU-CHEVILLY TENA. PROYECTO: OBTENCIÓN Y CARACTERIZACIÓN DE NUEVAS VARIEDADES BIOTECNOLÓGICAS DE BRÓCOLI TOLERANTES A SALINIDAD Y SEQUÍA./
Agradecimientos:
The authors thank Prof. Angel Maquieira for generously providing the technical equipment required for ion determination. S.C.'s work was funded by Grant FPU19/01977 from the Spanish Ministerio de Universidades. This work ...[+]
Tipo: Artículo

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