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Structural and sensory studies on chocolate spreads with hydrocolloid-based oleogels as a fat alternative

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Structural and sensory studies on chocolate spreads with hydrocolloid-based oleogels as a fat alternative

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Bascuas-Véntola, SM.; Espert, M.; Llorca Martínez, ME.; Quiles Chuliá, MD.; Salvador Alcaraz, A.; Hernando Hernando, MI. (2021). Structural and sensory studies on chocolate spreads with hydrocolloid-based oleogels as a fat alternative. LWT - Food Science and Technology. 135:1-8. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2020.110228

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/189856

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Metadatos del ítem

Título: Structural and sensory studies on chocolate spreads with hydrocolloid-based oleogels as a fat alternative
Autor: Bascuas-Véntola, Santiago Martín Espert, María Llorca Martínez, Mª Empar Quiles Chuliá, Mª Desamparados Salvador Alcaraz, Ana Hernando Hernando, Mª Isabel
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingenieros Industriales - Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] In this study, chocolate spreads were designed using oleogels with two oils (olive and sunflower), and hydroxypropylmethylcellulose (HPMC) and xanthan gum (XG), as structuring agents. Thus, the lipid profile of the ...[+]
Palabras clave: HPMC , Xanthan gum , CLSM , Rheology , Texture
Derechos de uso: Reconocimiento (by)
Fuente:
LWT - Food Science and Technology. (issn: 0023-6438 )
DOI: 10.1016/j.lwt.2020.110228
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.lwt.2020.110228
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/RTI2018-099738-B-C22/ES/ESTRUCTURACION DE ACEITES MEDIANTE LA UTILIZACION DE HIDROCOLOIDES COMO ESTRATEGIA PARA SUSTITUIR GRASAS SATURADAS DE ALTA PLASTICIDAD. INVESTIGACION REOLOGICA Y ESTRUCTURAL/
Agradecimientos:
The authors would like to thank Universitat Politecnica de Valencia by FPI-UPV 2017 grant and the project RTI2018-099738-B-C22 from the 'Ministerio de Ciencia, Innovacion y Universidades'.
Tipo: Artículo

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