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Rediscovering pepper, eggplant and lettuce landraces of the Valencian Community; an ancient resource with vast potential for the future

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Rediscovering pepper, eggplant and lettuce landraces of the Valencian Community; an ancient resource with vast potential for the future

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Martínez Ispizua, E. (2022). Rediscovering pepper, eggplant and lettuce landraces of the Valencian Community; an ancient resource with vast potential for the future [Tesis doctoral]. Universitat Politècnica de València. https://doi.org/10.4995/Thesis/10251/191053

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/191053

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Título: Rediscovering pepper, eggplant and lettuce landraces of the Valencian Community; an ancient resource with vast potential for the future
Autor: Martínez Ispizua, Eva
Director(es): Calatayud Chover, Ángeles Martínez Cuenca, Mary Rus Soler Aleixandre, Salvador
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Biotecnología - Departament de Biotecnologia
Fecha acto/lectura:
2022-12-02
Fecha difusión:
Resumen:
[ES] La erosión genética provocada en los cultivos al primar producción sobre calidad ha derivado en pérdida de biodiversidad, lo que compromete la seguridad alimentaria mundial. Los agricultores, a través de un proceso ...[+]


[CA] L'erosió genètica provocada en els cultius com a conseqüència de posar per davant producció sobre qualitat ha derivat en pèrdua de biodiversitat, fet que compromet la seguretat alimentària mundial. Els agricultors, ...[+]


[EN] Genetic erosion in crops, gained from prioritising production over quality, has led to biodiversity loss, which compromises global food security. By a historic selection process, farmers have been differentiating ...[+]
Palabras clave: Mejora vegetal , Antioxidante , Biodiversidad , Berenjena (Solanum melongena) , Lechuga , Calidad nutricional , Pimiento , Fenotipo , Variedades tradicionales , Antioxidant , Biodiversity , Conservation , Eggplant , Landrace , Lettuce , Nutritional quality , Pepper , Phenotype , Traditional variety
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
DOI: 10.4995/Thesis/10251/191053
Editorial:
Universitat Politècnica de València
Descripción: Tesis por compendio
Tipo: Tesis doctoral

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