- -

A tetraazahydroxypyridinone derivative as inhibitor of apple juice enzymatic browning and oxidation

RiuNet: Institutional repository of the Polithecnic University of Valencia

Share/Send to

Cited by

Statistics

  • Estadisticas de Uso

A tetraazahydroxypyridinone derivative as inhibitor of apple juice enzymatic browning and oxidation

Show full item record

Muñoz-Pina, S.; Duch-Calabuig, A.; Ros-Lis, JV.; Verdejo, B.; García-España, E.; Argüelles Foix, AL.; Andrés Grau, AM. (2022). A tetraazahydroxypyridinone derivative as inhibitor of apple juice enzymatic browning and oxidation. LWT - Food Science and Technology. 154:1-7. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2021.112778

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/193701

Files in this item

Item Metadata

Title: A tetraazahydroxypyridinone derivative as inhibitor of apple juice enzymatic browning and oxidation
Author: Muñoz-Pina, Sara Duch-Calabuig, Aitana Ros-Lis, José V. Verdejo, Begoña García-España, Enrique Argüelles Foix, Angel Luís Andrés Grau, Ana María
UPV Unit: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Issued date:
Abstract:
[EN] Enzymatic browning in fruits and vegetables can produce undesirable colour changes and adversely affect the taste, flavour, and nutritional value. This fact poses a challenge to the food industry to apply appropriate ...[+]
Subjects: PPO , Inhibition , Macrocyclic polyamines , Apple juice , Physicochemical properties
Copyrigths: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Source:
LWT - Food Science and Technology. (issn: 0023-6438 )
DOI: 10.1016/j.lwt.2021.112778
Publisher:
Elsevier
Publisher version: https://doi.org/10.1016/j.lwt.2021.112778
Project ID:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/RTI2018-100910-B-C44/ES/DISEÑO Y APLICACIONES SELECCIONADAS DE NANOMATERIALES POROSOS MULTIFUNCIONALES CON POROSIDAD MEJORADA/
...[+]
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/RTI2018-100910-B-C44/ES/DISEÑO Y APLICACIONES SELECCIONADAS DE NANOMATERIALES POROSOS MULTIFUNCIONALES CON POROSIDAD MEJORADA/
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//CTQ2016-78499-C6-1-R/
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//CTQ2017-90852-REDC/
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//RED2018-102331-T/
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//CEX2019-000919-M/
info:eu-repo/grantAgreement/AEI//PID2019-110751RB-I00 /
[-]
Thanks:
Grant RTI2018-100910-B-C44 funded by MCIN/AEI/10.13039/501100011033 and by "ERDF A way of making Europe" and the Spanish Ministerio de Economia y Competitividad (Projects CTQ2016-78499C6-1-R, CTQ2017-90852-REDC, RED2018-102331-T, ...[+]
Type: Artículo

recommendations

 

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record