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Influence of pork liver drying on ferrochelatase activity for zinc protoporphyrin formation

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Influence of pork liver drying on ferrochelatase activity for zinc protoporphyrin formation

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Abril-Gisbert, B.; Sanchez-Torres, E.; Bou, R.; Benedito Fort, JJ.; Garcia-Perez, J. (2022). Influence of pork liver drying on ferrochelatase activity for zinc protoporphyrin formation. LWT - Food Science and Technology. 171:1-8. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.114128

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/193727

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Título: Influence of pork liver drying on ferrochelatase activity for zinc protoporphyrin formation
Autor: Abril-Gisbert, Blanca Sanchez-Torres, E.A. Bou, R. Benedito Fort, José Javier Garcia-Perez, J.V.
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Pork liver contains an endogenous enzyme, ferrochelatase (FeCH), which catalyses the formation of zinc protoporphyrin (ZnPP), a natural pigment of great interest for the meat industry. The aim of this study was to ...[+]
Palabras clave: Ferrochelatase , Zinc protoporphyrin , DryingPork liver , Coproduct , Revalorisation
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
LWT - Food Science and Technology. (issn: 0023-6438 )
DOI: 10.1016/j.lwt.2022.114128
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.lwt.2022.114128
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/Ministerio de Economía, Industria y Competitividad//RTA2017-00024-C04-03//Tecnologías emergentes para la obtención de zinc-protoporfirina y proteínas funcionales a partir de co-productos cárnicos/
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//RTA2017-00024-C04-01/
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support from the "Ministerio de Economia y Competitividad (MINECO)" and "Instituto Nacional de Investigacion y Tecnologia Agraria y Alimentaria (INIA)" in Spain (Projects RTA2017-00024-C04-03 ...[+]
Tipo: Artículo

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