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In vitro susceptibility of human gut microbes to potential food preservatives based on immobilized phenolic compounds

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In vitro susceptibility of human gut microbes to potential food preservatives based on immobilized phenolic compounds

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Ruiz Rico, M.; Renwick, S.; Allen-Vercoe, E.; Barat Baviera, JM. (2022). In vitro susceptibility of human gut microbes to potential food preservatives based on immobilized phenolic compounds. Food Chemistry. 378:1-10. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.132136

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/194866

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Metadatos del ítem

Título: In vitro susceptibility of human gut microbes to potential food preservatives based on immobilized phenolic compounds
Autor: Ruiz Rico, María Renwick, Simone Allen-Vercoe, Emma Barat Baviera, José Manuel
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The development of novel food preservatives based on natural antimicrobials such as phenolic compounds is increasing, but their safety should be established before use, including evaluating their impact on the gut ...[+]
Palabras clave: Gut microbiota , Natural antimicrobial , Covalent immobilization , Food additives , Agathobacter , Clostridium
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Food Chemistry. (issn: 0308-8146 )
DOI: 10.1016/j.foodchem.2022.132136
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2022.132136
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/RTI2018-101599-B-C21/ES/DESARROLLO Y APLICACION DE SISTEMAS ANTIMICROBIANOS PARA LA INDUSTRIA ALIMENTARIA BASADOS EN SUPERFICIES FUNCIONALIZADAS Y SISTEMAS DE LIBERACION CONTROLADA/
info:eu-repo/grantAgreement/GENERALITAT VALENCIANA//APOSTD%2F2019%2F118//CONTRATO POSDOCTORAL GVA-RUIZ RICO. PROYECTO: DESARROLLO DE NUEVOS SISTEMAS ANTIMICROBIANOS /
Agradecimientos:
The authors gratefully acknowledge the financial support from the grant RTI2018-101599-B-C21 of the project "Retos Investigacion" funded by MCIN/AEI/10.13039/501100011033 and by "ERDF A way of making Europe". MRR acknowledges ...[+]
Tipo: Artículo

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